Fysik

c) Med hvilken effekt omsætter personen i alt energi, når effekten af det mekaniske arbejde er 200W.

15. marts kl. 11:21 af laurahansen4343 - Niveau: B-niveau

Er der nogen, der kan hjælpe med denne opgave. Jeg er selv kommet frem til at personen omsætter energien med en samlet effekt på 240W, men jeg er usikker på om dette er korrekt. 

Tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts kl. 11:32 af Moderatoren

Sæt din besvarelse ind, så kan hjælperne vurdere den.


Svar #2
15. marts kl. 11:36 af laurahansen4343

Det oplyses, at man kan regne med, at 20% af den ekstra energiomsætning bliver til mekanisk arbejde, mens de resterende 80% afgives til omgivelserne i form af varme. Dermed kan jeg gange 80% med 200W for at finde ud af, hvad den ekstra energiomsætning, der er til rådighed for kroppen: 
80%·200W=160W. Dermed bliver effekten afgivet som varme den resterende del af den ekstra energiomsætning, som altså er 200W-160W=40W. Altså omsætter personen energi med en samlet effekt på cirka 240W. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts kl. 11:51 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts kl. 11:52 af ringstedLC

#2

Det oplyses, at man kan regne med, at 20% af den ekstra energiomsætning bliver til mekanisk arbejde, ...

\begin{align*} 20\%\cdot E=E_{mek} \quad\Rightarrow E &= \frac{E_{mek}}{0.2} \end{align*}


Svar #5
15. marts kl. 11:56 af laurahansen4343

så det er 1000W?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts kl. 21:46 af ringstedLC

#4 Ups!

\begin{align*} 20\%\cdot {\color{Red} P}={\color{Red} P}_{mek} \quad\Rightarrow P &= \frac{P_{mek}}{0.2} \end{align*}

Så ja, - #5 er rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts kl. 21:46 af ringstedLC

Begræns din tvivl ved at regne "baglæns". Hvis der (ekstra) omsættes 1000 W i kroppen og 20% af omsætningen bliver til effekten af det mek. arbejde:

\begin{align*} 1000\,\textup{W}\cdot 20\%=1000\,\textup{W}\cdot 0.20 &= 200\,\textup{W} \end{align*}

Man kan betragte musklerne (kroppen) som en motor, der har en virkningsgrad mellem den afgivne- og tilførte effekt:

\begin{align*} \eta=20\% &= \frac{P_\textup{afg}}{P_\textup{tilf}}\cdot 100\% \\ P_\textup{tilf} &= P_\textup{afg}\cdot \frac{100\%}{20\%}=5\cdot P_\textup{afg} \end{align*}

Og som enhver anden motor afsættes tabseffekten over tid som (tabs-) varme = energi.


Skriv et svar til: c) Med hvilken effekt omsætter personen i alt energi, når effekten af det mekaniske arbejde er 200W.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.