Matematik

Skriv det tal, der mangler (helt tal). 3, 4, 20, 21, 105, 106, ?

03. april kl. 22:04 af sirius7 - Niveau: 10. klasse

Hej er der nogen der kan hjælp mig ? :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april kl. 22:27 af jl9

530 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april kl. 00:23 af SuneChr

Lad
n      an
1       3  
2       4
3     20
4     21
5   105
6   106
7   258
8   259
For n ulige:    an = 1/2(17n2 - 51n + 40)
For n lige:      an = 1/2(17n2 - 85n + 110)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april kl. 09:58 af Martin2Holte

Mønsteret ser ud til at skifte mellem at tilføje 1 og derefter gange med 5. Sidste operation var plus 1, så næste operation er

106 × 5 = 530

Man kan altid fitte et polynom igennem nogle punkter, men jeg tvivler på at det var intentionen med opgaven.


Skriv et svar til: Skriv det tal, der mangler (helt tal). 3, 4, 20, 21, 105, 106, ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.