Matematik

aflevering 6 figurer

10. april kl. 11:31 af rubyan - Niveau: B-niveau

hejsa jeg en opgave som jeg er gået i stå på det er opgave b og de andre opgaver lægger også på filen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april kl. 11:46 af Moderatoren

Gør sådan her: 

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april kl. 12:33 af Depresso

Dette er opgaven fra HTX Mat A 2023.

a)

Formlen for en n-sidet regulær polygon er:

A=1/4*n*s^2*(\frac{cos(\frac{180^{\circ}}{n})}{sin(\frac{180^{\circ}}{n})})

Hvor n = hvor mange kanter formen har og s er sidelængden.

Så n=8, s=13


1/4*n*b^2*(cos((180/n)deg)/(sin((180/n)deg))) = 816,004

b)

forholdet mellem "diameteren" i ottekanten og sidelængden er det samme i begge former, så:

\frac{l}{13}=\frac{L}{20}

bliver til

\frac{34}{13}=\frac{L}{20}

bliver til

20*\frac{34}{13}=L

=52,307?

c)

Hvis vi antager at midtpunkterne i hver ottekant er over/under hindanden kan vi danne en trekant imellem kanten af den overte ottekant, ned til det samme punkt på ottekanten i bunden, og til kanten af ottekanten i bunden. (Se billedet).

a=H=15

b=(L-l)/2

B+90 er den vinkel opgave 3 kræver.

tan(v)=\frac{b}{a}

bliver til

tan(v)=\frac{9}{15}
bliver til

tan^-^1(9/15)=v

=30,96 grader.

Håber dette hjalp.

Vedhæftet fil:trekan.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april kl. 22:12 af Depresso

Addendum, lavede 2 fejl.

Den første er at det var opgavesættet fra Mat A HTX 2022.

Den anden er at B er ikke 30,96 grader den er 90+30,96 grader = 120,96 grader.

Håber dette hjalp


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april kl. 00:58 af M2023

#0. Løsning i Geogebra:

Vedhæftet fil:diamant.png

Svar #5
11. april kl. 11:56 af rubyan

jeg fandt ud af det sorry og mange tak for hjælpen 


Svar #6
11. april kl. 12:06 af rubyan

#5

jeg fandt ud af det sorry og mange tak for hjælpen 

#3

Addendum, lavede 2 fejl.

Den første er at det var opgavesættet fra Mat A HTX 2022.

Den anden er at B er ikke 30,96 grader den er 90+30,96 grader = 120,96 grader.

Håber dette hjalp

hvorfor siger vi du + 90 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april kl. 12:09 af Depresso

På billedet kan du ser at den vinkel at opgaven kræver er 90+ den vinkel vi beregnede fra trekanten.

Håber dette hjalp.


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april kl. 14:38 af M2023

#0. Formler for regulære n-kanter med siden s:

i) Diagonalen (d), når n er lige, er: s/(cos(90°·(1 - 2/n)))

ii) Areal: (1/4)·n·s2·cot(180°/n), hvor cot(x) = cos(x)/sin(x).

iii) Vinkel v, som er den ene topvinkel i en ligebenet trapez, hvor de parallelle sider er diametrene d og D i to regulære n-kanter og højden er h: v = 90° + tan-1((D-d)/(2·h)), hvor d og D følger formlen s/(cos(90°·(1 - 2/n))) fra i).

1) L = 20/cos(90°·(1-2/8)) = 52,26

2) Areal af top: (1/4)·8·132·cot(180°/8) = 816,0

3) v = 90° + tan-1((20-13)/(2·15·cos(90°·(1-2/8)))) = 121,4°


Skriv et svar til: aflevering 6 figurer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.