Engelsk

grammatisk terminologi

08. april 2011 af Ellajes (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber der nogen der kan hjælpe mig med disse sætninger der skal rettes og kommenteres.

1. in rosa’s case
rosas istedet for rosa’s


2. you find some people that lives
skal være live istedet for lives.


3. If someone differs from the norms, FX due to their skill they will most likely become a victim of victimization.
Becomes victims.


4. Rosa, our main character is treated unfair by here class maids


5. and it is not unusually


6. To know your self
 


7. Right eye starring right at you

8. can not


9. Rose differ from the other children


10. which from a adult point of view


11. their parents behaviour


12. it is often more difficult and painful for people to help the one’s closes to you.


13. Now a day parents


14. Remember children copies how adults act!!


15. shows her incapability’s as a professional counsellor as well as a sister.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2011 af over9000 (Slettet)

1. in rosa’s case
rosas' istedet for rosa’s

bemærk apostrof efter s'et, ikke før.


2. you find some people that lives
skal være live istedet for lives.

"People" er altid flertal.  Lives er ved 3. pers. ental, derfor er det, som du siger, live.

3. If someone differs from the norms, FX due to their skill they will most likely become a victim of victimization.
Becomes victims.
(??) der skal ihvertfald ikke så "becomes victims" i stedet for "become a victim"

4. Rosa, our main character is treated unfair by here class maids

class mates, ikke maids. Mates = venner, maid = husholderske
5. and it is not unusually

-ly endelsen bruges hvis adjektivet (tillægsordet) bruges som adverbium. Her står adjektivet alene så derfor skal ly endelsen væk. Altså "Unusual"
6. To know your self

yourself i et ord
7. Right eye starring right at you

staring, ét r.

8. can not

cannot - et ord.
9. Rose differ from the other children

3. pers ental = -s endelse, altså differs.
10. which from a adult point of view

an ved konsonant lyd, dvs. an adult
11. their parents behaviour

Kan ikke se fejlen. Kan jeg se sætningen i en større sammenhæng?
12. it is often more difficult and painful for people to help the one’s closes to you.

ingen apostrof ved one
13. Now a day parents

now a days, days i flertal. Kongruens
14. Remember children copies how adults act!!

tilføj "that the" mellem remember og children
15. shows her incapability’s as a professional counsellor as well as a sister.

skal ikke være "incapability's" men derimod: "Incapabilities"


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2011 af marip1 (Slettet)

 1. in rosa’s case

rosas' istedet for rosa’s

bemærk apostrof efter s'et, ikke før.

In Rosa's case


2. you find some people that lives
skal være live istedet for lives.

"People" er altid flertal.  Lives er ved 3. pers. ental, derfor er det, som du siger, live.

3. If someone differs from the norms, FX due to their skill they will most likely become a victim of victimization.
Becomes victims.
(??) der skal ihvertfald ikke så "becomes victims" i stedet for "become a victim" 

mit bud er "a victim" er fejlen og vi har med logisk flertal at gøre.

4. Rosa, our main character is treated unfair by here class maids

class mates, ikke maids. Mates = venner, maid = husholderske

here er også en fejl med mindre der er skrevet forkert af


5. and it is not unusually

-ly endelsen bruges hvis adjektivet (tillægsordet) bruges som adverbium. Her står adjektivet alene så derfor skal ly endelsen væk. Altså "Unusual" 
6. To know your self

yourself i et ord
7. Right eye starring right at you

staring, ét r.

8. can not

cannot - et ord.
9. Rose differ from the other children

3. pers ental = -s endelse, altså differs.
10. which from a adult point of view

an ved konsonant lyd, dvs. an adult 
11. their parents behaviour

Kan ikke se fejlen. Kan jeg se sætningen i en større sammenhæng?

Genitiv: parents


12. it is often more difficult and painful for people to help the one’s closes to you.

ingen apostrof ved one

closes er også en fejl med mindre der er skrevet forkert af


13. Now a day parents

now a daysdays i flertal. Kongruens

Ikke kongruens fejl


14. Remember children copies how adults act!!

tilføj "that the" mellem remember og children

Children er flertal. Kongruens, verbet skal stemme overens med subjekt.


15. shows her incapability’s as a professional counsellor as well as a sister.

skal ikke være "incapability's" men derimod: "Incapabilities"


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. In Rosa's case (Rosa er et navn)

2. You find some people who live

3. If someone differs from the norms, FX due to their skill they will most likely become a victim of victimization.
Fejlen er her, at første del af sætningen refererer til someone (ental), mens anden del springer til their og they (flertal) og bevarer victim i ental.
If someone differs from the norms, FX dur to his or her skills, he or she will most likely become a victim.

4. Rosa, our main character is treated unfair by here class maids
Rosa, our main character, is treated unfairly by her class mates

11. their parents behaviour
their parents' behaviour

12. it is often more difficult and painful for people to help the one’s closes to you.
it is often more difficult and painful for people to help the ones closest to you

13. Now a day parents
Nowadays parents    (nowadays er et adverbium, der skrives i eet ord, analogt til nutildags på dansk)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2011 af over9000 (Slettet)

4. Rosa, our main character is treated unfair by here class maids

class mates, ikke maids. Mates = venner, maid = husholderske

here er også en fejl med mindre der er skrevet forkert af

- du har ret, unfair skal være unfairly, vil jeg mene da det må være et adverbium.. (eller hvad?)

11. their parent's behaviour

du har ret i at der skal være apostrof her.

12 og 13 har du også helt ret i. De grammatiske regler har aldrig været min super stærke side, heldigvis er jeg vældigt glad for at blive rettet på.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

11. Højst sandsynligt skal det dog være

their parents' behaviour

med mindre der er tale om een of samme forælder til alle de personer, der indgår i det ubestemte their .


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2011 af over9000 (Slettet)

Jeg er rimelig vant til 1 fejl pr. sætning, tror det er derfor jeg overser så meget. Laver som udgangspunkt kun sådan noget her til delprøve 1'er. (:


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2018 af HFNU (Slettet)

#4 hvad mener du med : At der er tale om een of samme forældrer til alle de personer, der indgår i det ubestemte their


Skriv et svar til: grammatisk terminologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.