Engelsk

a/an ?

16. april 2011 af Lipase (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvornår bruger man a eller an?

Kan huske at man bruger a ved konsonant lyd og an ved vokal lyd, men jeg er stadig i tvivl, hvornår man skal bruge a/an. 

 

Brugbart svar (2)

Svar #1
16. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Yep, du har ret:

a = konsonant lyde, fx a horse, a car, a police officer, men også a union (udtales jo junjuon med 'j' og betragtes derfor som en konsonant). 

an = vokal lyde, fx an apple, an orange, men også an hour (udtales jo 'aver' som i a = vokal).

Husk også at være opmærksom på kendeordet, når du har et (eller flere tillægsord) foran navneordet.

Fx, det hedder an ugly man og ikke a, da vi går efter det umiddelbart nærmeste tillægsord til a/an'et.

A beautiful car, a big apple osv.


Skriv et svar til: a/an ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.