Engelsk

Who/Whom?

21. april 2011 af Gmudi (Slettet)

 Hello

Jeg er lidt i tvivl om, hvornår who eller whom skal bruges, når man skriver (på engelsk naturligvis).


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

'Who' bruges, når det fører tilbage/henviser til et menneskeligt navneord. Who bruges så, når det bliver subjekt (grundled) i denne sætning med fed:

The man who was black had long hair. = som var - jeg var, hvem var = som = grundled.

'Whom' bruges mest i det formelle sporg og skrift, når som/der fungerer som objekt (genstandsled):

The girl whom I spoke to was very clever. = jeg talte - hvem talte jeg til som (pigen) = objekt.

For mere info kan du jo se SP's video: https://www.studieportalen.dk/Video/Engelsk-grammatik---Whowhom-whichwhose-dogsdogs-9.aspx


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2011 af rakijovic

Eller lidt kortere:

'Who' når det er subjekt i egen sætning, 'whom' når det er objekt i sætningen og/eller præpositionsstyrelse. Som #1 også er inde på er formen 'whom' ved at være helt udfaset i dagligtale og informel kontekst.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Svar #3
21. april 2011 af Gmudi (Slettet)

 tak i skal i have :)


Skriv et svar til: Who/Whom?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.