Samfundsfag

SRO - Samf/Mat

10. maj 2011 af xjawer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen :)
jeg sidder og slåsser med en SRO opgave, og har lige nogle spørgsmål som i kunne hjælpe med.

Hvorfor befolkningstilvæksten er så stor i Kina, Pakistan? hvilken årsag? og hvorfor de er så meget større end Danmarks og hvorfor vores befolkningstal er så lille?


Angiv hvilke problematikker DK og Pakistan står overfor i fremtiden og vurder hvilke tiltag der kan iværksættes for at imødegå disse.

håber i kan hjælpe med nogle svar på disse problemstillinger sidder lidt fast pt, kan ikke helt finde svar på disse spørgsmål. på forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2011 af simosø (Slettet)

Den første årsag er nok størrelsen på landene. Den anden er de forskellige kultuer, i landene. I både Kinas og Pakistans kultur har man været nød til at holde sammen på familen, på grund af årsager som overlevelse.

Hvis den nedgang i Danmark fortsætter vil er været mange job til lavt uddannede mennesker, og det vil betyde at der vil komme en del arbejde fra øst Europa, så det vil nok påvirke den danske væks.


Svar #2
10. maj 2011 af xjawer (Slettet)

okay tak for det, men jeg skal komme med nogle faglige begrundelse indenfor samf?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Befolkningstilvæksten i Kina er ikke særlig stor, men det er den derimod i Pakistan såvidt jeg husker, på trods af udvandring. Når Danmark har en lav befolkningstilvækst skyldes det kort fortalt den moderne families manglende lyst til at få børn. Desuden spiller befolkningsdemografien også en rolle, for den store andel ældrebefolkningen udgør i Danmark får ingen børn. 

Hvis du vil have det matematiske perspektiv med er det en god ide at lave regression af befolkningstilvæksterne i landene og sammenligne dem. Eventuelt også prøve at lave en regressionsfremskrivning af befolkningstilvæksterne .    


Svar #4
11. maj 2011 af xjawer (Slettet)

tusind tak for det. har lavet regression over befolkningsudviklingen i de tre lande - har du/i måske en god ide til et 4. land?


Skriv et svar til: SRO - Samf/Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.