Samfundsfag
Lasch og narcissisme
15. maj 2011 af
grimm (Slettet)
-
Niveau: B-niveau
<p class="MsoNoSpacing" style="margin-left:36.0pt;text-indent:-18.0pt;mso-list:
l0 level1 lfo1">Hej!
<p class="MsoNoSpacing" style="margin-left:36.0pt;text-indent:-18.0pt;mso-list:
l0 level1 lfo1">Jeg har et spørgsmål med hentydning til forståelse af dette stykke, som kan findes inde på wikipedia om narcissisme af Lasch. Er der nogen der kan oversætte eller kender teorien bag Lasch, som kan forklare den?
<p class="MsoNoSpacing" style="margin-left:36.0pt;text-indent:-18.0pt;mso-list:
l0 level1 lfo1">
<p class="MsoNoSpacing" style="margin-left:36.0pt;text-indent:-18.0pt;mso-list:
l0 level1 lfo1">
<p class="MsoNoSpacing" style="margin-left:36.0pt;text-indent:-18.0pt;mso-list:
l0 level1 lfo1"><span style="mso-bidi-font-size:8.5pt;font-family:Symbol;mso-fareast-font-family:
Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">· I bogen Narcissismens kultur - en analyse af et samfund i opløsning fra 1979 betegner Christopher Lasch en narcissistisk kultur som en hvori enhver aktivitet og forhold er defineret af den hedonistiske trang til at opnå symboler på rigdom, hvilket bliver det eneste udtryk for strenge, men skjulte, sociale hierarkier. Det er en kultur hvor liberalisme kun eksisterer så langt som til at tjene et forbrugersamfund, og selv kunst, sex og religion mister deres frigivende evner.</o:p>
<p class="MsoNoSpacing" style="margin-left:36.0pt;text-indent:-18.0pt;mso-list:
l0 level1 lfo1"><span style="mso-bidi-font-size:8.5pt;font-family:Symbol;mso-fareast-font-family:
Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">· I et sådant samfund med konstant konkurrence kan der ikke være nogle allierede og kun meget lille gennemsigtighed. Truslerne mod det, at opnå sociale symboler er så mange, forskelligartede og ofte uforståelige at defensiv og konkurrerende adfærd bliver hverdagskost. Enhver rigtig følelse af fællesskab bliver undermineret - eller ligefrem ødelagt - for i stedet at blive erstattet af reelle modstykker som uden held søger at kunstigt skabe en følelse af sammenhold.</o:p>
Skriv et svar til: Lasch og narcissisme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
