Engelsk

Death penalty - synopsis.

19. maj 2011 af L0L77 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, da jeg snart skal op til engelsk mundtlig eksamen, er jeg fuldt i gang med at lave en synopsis. men da jeg går i tiende, er kravet at jeg skal komme ind på kultur samt samfundsmæssige forhold i en eller flere engelsk talende lande i forhold til her i danmark.

Spørgsmålet er så, hvordan gør jeg det? når det er death penalty, der er mit emne? Nogle forslag? :-b


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af over9000

du kunne diskutere om behovet for hævn (revenge) er lige så stort i f.eks. England, Danmark og andre europæiske lande hvor der ikke er dødsstraf som i USA. For det første skal det siges at de ikke kalder det for hævn, men at de kalder det for "closure", (som jo naturligvis ikke er negativt ladet på samme måde!)

at de har dødsstraf kunne pege i retningen af, at de er land hvor man er vant til at tage vare på sig selv og løse sine egne problemer. Herved kunne det være man blev så liberal at man valgte at udøve selvtægt? Tage loven i egne hænder.

For at opfriske din hukommelse, eller hvis du slet ikke var klar over det; USA er et meget liberalistisk land på rigtig mange måder. Både fordi de ikke har samme "fællesskab" som vi har i Danmark, som er opstået igennem et rige som har eksisteret i mange mange år. Amerikanerne har altid haft sværere ved at forstå hinanden, da de kommer fra alle mulige mærkelige steder alle sammen. En grund til at de er så liberale er også at de blev meget undertrykket hvor de kom fra (hvilket jo var deres motivation for at smutte) hvilket førte til et kæmpe behov for frisættelse.

alt i alt et meget liberalt, altså "frit" land, hvilket også afspejler sig meget på økonomien, især op til 1930'ernes store børsskrak i USA hvor man var nød til at indføre reformer som kunne redde økonomien. Indtil da, og bestemt også efter, har det været meget præget af netop den liberale ideologi hvor en hver er sin egen lykkes smed osv.

håber det hjalp! spørg hvis der er mere ( :!


Svar #2
19. maj 2011 af L0L77 (Slettet)

tusind tak for dit svar. det var bestemt brugbart. men får nok brug for lidt mere hjælp til fremlæggelsen. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2011 af over9000

spørg løs


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2011 af marip1 (Slettet)

 DK havde også "dødsstraf" i tidernes morgen


Svar #5
20. maj 2011 af L0L77 (Slettet)

det ved jeg godt, og det vil jeg også komme ind på.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2011 af over9000

Ja, men min pointe er jo så at vi er kommet videre. :) mener også først den blev afskaffet i frankrig omkring 1980'erne.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2013 af JSS3007 (Slettet)

Hvordan kom din endelige synose til at se ud så? 


Skriv et svar til: Death penalty - synopsis.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.