Spansk

SPANSK Haster! EKSAMEN !! - forstå citat

07. juni 2011 af Blabla66 (Slettet)

Hej alle

Nogen der kan forklare mig hvad det her betyder?

Además, colabora con el traslado de un sinnúmero de espanoles a la Union Sovietica, e incluso ella misma se traslada el bloque comunista, donde es exiliada debido a la existencia del fascismo en Espana. Corre el ano de 1977, Dolores vuelve a Asturias donde es reelegida diputada.

Betyder det at hun (Dolores Ibarruri) samarbejder med nogen om at flytte en hel masse spaniere til Sovjetunionen, og samtidig flytter hun kommunistblokken, hvor hun er landflygtig pga. fascismen eksistere? Og så vender hun tilbage til Asturias hvor der er genvalgt diputada ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. juni 2011 af jbmm (Slettet)

Ja, det ser meget rigtigt ud:

Betyder det at hun (Dolores Ibarruri) samarbejder med nogen om at flytte en hel masse spaniere til Sovjetunionen, og samtidig flytter hun kommunistblokken, hvor hun er landflygtig pga. fascismen den eksisteren fascisme i Spanien. Og så vender hun tilbage til Asturias hvor der er genvalgt diputada ? hun genvælges som parlamentsmedlem.

 


Svar #2
07. juni 2011 af Blabla66 (Slettet)

Tusinde tak!

Ved du hvordan man siger 1936 og 1958? :)


Svar #3
07. juni 2011 af Blabla66 (Slettet)

Hvad betyder det egentlig helt præcist at hun er "landflygtig"?


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. juni 2011 af Christa.Aagaard (Slettet)

1936 = mil novecientos treinta y seis

1958 = mil novecientos cincuenta y ocho

Landflygtig = at være forvist fra sit land ELLER at være flygtet fra sit land.


Svar #5
07. juni 2011 af Blabla66 (Slettet)

Tak!

Betyder det her, at hun kæmper for katolikkerne:

En 1937, es elgida vicepresidenta de las Cortes, donde lucha por defender a los católicos y el orden institucional.

Jeg spørger fordi jeg ikke kan forstå at hun kæmper for katolikkerne når hun er republikaner? Jeg troede katoliker overvejende var fascister? (Eller har jeg misforstået noget?)


Brugbart svar (2)

Svar #6
07. juni 2011 af Christa.Aagaard (Slettet)

Uh, det er jeg ikke helt sikker på.
Altså jeg mener at Franco blev støttet af facister, konservative og mere eller mindre også af kirken, mens der på den anden side var republikanerne som hentede støtte ved både liberale og kommunister.
Ja, det lyder lidt mærkeligt, men jeg kan desværre ikke svare på det, da jeg kun har begrænset viden omkring borgerkrigen i Spanien :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
07. juni 2011 af jbmm (Slettet)

Ved en nærmere gennemgang af din spanske tekst kan jeg se at der er en fejl, idet sætningen "e incluso ella misma se traslada el bloque comunista" er en indskudt sætning, hvor "el bloque comunista" er grundleddet, så oversættelsen er:
og inklusiv hende selv flyttes kommunistblokken (det er IKKE hende der flytter kommunistblokken)


Svar #8
07. juni 2011 af Blabla66 (Slettet)

Gracias!


Skriv et svar til: SPANSK Haster! EKSAMEN !! - forstå citat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.