Oldtidskundskab

Forberedelse til old eksamen?? :-)

10. juni 2011 af SarahTomori (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :-) Jeg skal snart op i oldtidskundskab (her om 10 dage), men jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal læse op til det.

Man kan jo blive eksamineret i en kendt antik basistekst (græsk eller romersk)  og enten en kendt efterantik perspektiverende tekst eller et kendt antikt monument og højst tre ukendte efterantikke perspektiverende monumenter.

Jeg har indtil videre bare læst hele Ødipus og Platons Menon, for dem har vi blandt andet arbejdet med dette skoleår... Men ellers føler jeg ikke, jeg udnytter tiden på noget fornuftigt. Jeg ved nemlig ikke hvordan jeg sådan oprigtigt skal læse og forberede mig til eksamen?? Jeg vil jo gerne have en god karakter. Nogen der kan hjælpe og har nogle gode råd? :-)


Svar #1
10. juni 2011 af SarahTomori (Slettet)

Og er der nogen der ved, præcis HVILKE ting man skal have styr på i old?


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. juni 2011 af password (Slettet)

Altså jeg skal op i old på Tirsdag, og har en veninde som var oppe her i mandags.. Hun siger at de lægger stor vægt på at du kan huske udtrykkende, som hvad en sofist er osv.. Derudover skal du ha' styr på hvad der forskellige guder står for og generalt de mest basale ting.. Hvis i har arbejdet med forskellige myter vil det også være en god idé at genopfriske dem, foreksempel, hvor Jason skal hente det gyldende skin og får hjælp af Medea..

Derudover hvis du har arbejdet med skulpturer vil det være en god idé at du får styr på udtrykkende som kontraposto osv.. og du får styr på de forskellige tider, som hellenistisk, klassisk, senklassisk osv..

Håber det hjalp lidt på vej :-)


Svar #3
10. juni 2011 af SarahTomori (Slettet)

 Okay, så må jeg hellere få læst alt pensum igen så jeg kan få helt styr på de ting. Jeg har også en del tid, for det er min eneste eksamen.
Mange tak, det hjalp en hel del! :)


Skriv et svar til: Forberedelse til old eksamen?? :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.