Engelsk

amerikanske skolesystem

14. juni 2011 af boness (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan forklare de væsentlige forskelle mellem det danske og det amerikanske skolesystem

på forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2011 af Walleh (Slettet)

Åh, der er jo så mange!

De har preschool helt ned fra man er 3 år, for så at komme i kindergarten, og videre til elementary school, så middle school, og så High School

High School tager 4 år  og er IKKE som det danske gymnasie. (hvis en person der har et High School diplom vil læse i DK skal de først tage en HF) Det er mere tilsvarende til at have en 10'klasses eksamen.

Hver elev har et individuelt skema, og har så de forskellige fag i forksellige klasse lokaler. Man har de samme timer hver dag i samme rækkefølge hele året. Nogle fag har man kun i et halvt år, så når du afslutter sådan et. får du et nyt halvårsfag. Fag som du skal have mere end et år, hedder så fx. English 1 det første år, English 2 næste år osv.

Karakter gives i point ud af 100 (90-100=A, 80-89=B osv) Det meste undervisning fungerer ved at man i ca. en uge gennemgår en lille del af emnet, og så har man en multiple choice quiz til sidst, og ud fra disse point får man karakteren. Det er generelt sådan at man bør få A. I DK er 10 og 12 jo gode karakter, hvor 7 er gennemsnitligt=du opfyldte kravene. I USA har du ikke opfyldt kravene hvis du ikke får A.

Efter High School tager man på college. Her kan man tage på Junior College, som jeg vil mene er meget lige som gymnasie eller HF, idet at du ikke har en 'degree' når du er færdig, og det er heller ikke helt specificeret (som f.eks hvis du læser kemi i DK) men det peger lidt i en retning (f.eks ligesom hvis du så går på en Bioteknologi-kemi-matematik linie i DK) Efter Junior college kan du læse til en bachelor.

Meget ofte er Junior College og Bachelor lagt sammen, og hedder en "undergrad". Det er det om kan være ret forvirrende når vi prøver at sammenligne med DK's system, for der ligner det jo at man starter på sin bachelor lige efter High School. Men du kan f.eks godt starte på college med "undecided major", altså hvor du endnu ikke helt har bestemt dig for hvad du vil have en bachelor i. Det giver jo ikke mening i DK's system, hvis du startede på uni uden at vide om du ville læse biologi eller matematik. Men det kan du jo godt i Gymnasiet, så tager man bare lidt af begge fag. Og det er det man kan i begyndelesen på sin undergrad eller i junior college.

Efter det er det som vi plejer, med at du så kan læse til kandidat, PhD osv.

Håber det kan 'cleare up' en masse af de forskelle og forvirringer der er! Jeg har været et par ture igennem det amerikanske og danske skolesystem, og har et hyr med at forklarer både min amerikanske og danske familie helt præcis hvorfor jeg fx går i gymnasie, for jeg har da bestået High School? Eller hvorfor jeg bekymre mig om hvad jeg skal have en bachelor i, er det ikke smartere lige at vente til jeg er startet på college? ;)


Skriv et svar til: amerikanske skolesystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.