Samfundsfag

Synopsis

21. juni 2011 af anmavo (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej Læser :) Jeg skal til Samfundsfags eksamen, og har til dette formål lavet en synopsis. Mit emne er EU: Struktur og Finanspolitik (Nedskæringer, Konvergenskrav, Euroen). Nedenstående er hvad jeg er nået frem til indtilvidere. Så hvis du har forstand på samfundsfag, kunne du så give nogle forslag til ændringer eller om den passer i forhold til emnet.

På forhånd tak.

Hvilke økonomiske problemer står EU overfor, og kunne disse løses ved hjælp af struktur- & finanspolitiske værktøjer?

Besparelser og nedskæringer i øjeblikket et af hovedpunkterne internationalt i form af EU, men også nationalt; dog lyder spørgsmålet ikke på hvor, hvem eller hvad, men snarere om der er flere steder, hvor det er muligt at spare?
Studerende omkring i Europa demonstrerer mod nedskæringer på både arbejdsmarkedet, men også deres studier. Det opleves, at en god uddannelse ikke længere er en enkeltbillet til det ellers så frembrusende karriereræs, men snarere en enkelt billet til dagpenge eller bistandshjælp. Kampen om arbejde er stor, og ligeledes arbejdsløsheden. Endvidere plages Europa af den vaklende Euro, og med at opfylde de ellers så kontante og konkrete konvergenskrav.

a) Redegør for EU´s økonomiske problemstillinger.

b) Diskutér ud fra relevant statistik, om EU´s konvergenskrav er realistiske, og om der ville være ide i at straffe ”budgetsyndere”
c) Vurdér om man ved hjælp af struktur- og/eller finanspolitiske ændringer kunne skabe en sundere økonomi i EU.
 


Skriv et svar til: Synopsis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.