Samfundsfag

Eastons politikdefinition

22. august 2011 af JosefineLuunde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder: Undersøg Eastons politikdefinition. Hvordan kan man ud fra denne definition sige, at meget af det, der foregår på en skole, også har med politik at gøre?

Jeg har lidt svært ved at besvare dette spørgsmål.


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. august 2011 af Pettson

Ved du, hvad definitionen går ud på? Kan du forklare den med dine egne ord?

Mener du David Easton, f. 1917, amerikansk-canadisk politolog, der - ifølge Den Store Danske : Gyldendals åbne encyklopædi "... har formuleret en ofte benyttet definition på statskundskab (politologi): "Studiet af den autoritative fordeling af værdier med gyldighed for et samfund"."


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2019 af Sergent (Slettet)

1# Ganske rigtigt formuleret.

"Studiet af den autoritative fordeling af værdier med gyldighed for et samfund".

For at skære det i pap:

"Studiet" = videnskaben indenfor en bestemt gren (i dette tilfælde politik og fordelingen)

"Den autoriative fordeling" = En fordeling der styres af de tre magtinstanser (lovgivende, udøvende og dømmende)

"Værdier" = Traditioner, normer, kultur osv. (altså det der gør et land unikt).

"Med gyldighed for et samfund" = som har en betydning/påvirkning for samfundet

Altså er betegnelsen for politik med andre ord end Easton's: En videnskab indenfor fordelingen af værdier som kan have betydning for samfundet, som er styret af de 3 magtinstanser


Skriv et svar til: Eastons politikdefinition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.