Spansk

Imperfektum, Præteritum.

20. september 2011 af Jens1887 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ok, jeg er totalt lost i de her regler. For det første, er der nogen, som kan uddybe hvordan man kan se forskel på imperferfektum og præteritum, og hvornår man bruger det. Hvordan kan man se forskel på om det er regelmæssige former, og uregelmæssige former. Hvad slags præteritum / imperfektum, skal man bruge i en sætning, som lyder sådan her "Todo la familia (estar, bøjning af) en camino del aeropuerto, cuando Anselmo se (dar bøjning af) cuenta de que había olvidado el pasaporte. Jeg er helt lost, help!


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. september 2011 af jbmm (Slettet)

Anvendelsen af de 2 datider kan IKKE læres bare ved et spørgsmål på Studieportalen.
Læs i din grammatikbog eller spørg din lærer.

Her er nogle generelle regler for anvendelsen af datiderne:

Præteritum/indefinido:
Forløbet af en handling kan betragtes på en tidslinie, hvor der kan være:
1. en start på et forløb (med spørgsmålet, hvad skete der så? (se abrió la puerta = døren gik op)
2. en afslutning på et forløb (murió = han døde)
3. både en start og en slutning (leyó el libro en un día = han læste bogen på én dag)

Imperfektum/imperfecto:
Handlingen har hverken start eller slutning:
1. baggrundshandling (hacía sol = solen skinnede)
2. plejede at, altid, hele tiden (iba a la escuela todos los días)

Bemærk at visse almindelig verber har forskellig betydning i de to datider:
ser: fue/iba (blev/var)
tener: tuvo/tenía (fik/havde)
 


Skriv et svar til: Imperfektum, Præteritum.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.