Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP - Matematik,historie

20. september 2011 af PabloK (Slettet)

Hej alle

Det er snart ved at være sidste frist for at aflevere blanket med fag og emne til SRP. Jeg har tænkt mig at skrive i matematik og historie, og er blevet anbefalet diverse emner og har også søgt lidt her og der på nettet. Jeg synes et emne som "Differentialregningens historie" lød interresant.

Så tænkte jeg på om der var nogen herinde, som kunne fortælle mig hvad man kan komme ind på, og hvordan en problemformulering nogenlunde kunne lide? Jeg kunne godt tænke mig at tage fat i noget med konflikten mellem Newton og Leipnitz, om hvem der havde den rigtige metode til differentialregning. 

Håber der er nogen som kan hjælpe.

Tak på forhånd

Pablo


Svar #1
20. september 2011 af PabloK (Slettet)

Jeg er lidt i tvivl om hvad man kunne tage fat i i historie-delen. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Newton og Leibniz regnes i dag begge som ligeværdige opfindere af det, vi i dag kalder differential- og integralregning. Der er ikke tale om, at den ene metode er bedre end den anden. De bagved liggende principper er de samme. Men de to herrer havde udviklet hver sit notationsapparat, og Leibniz' notation viste sig at være bedre gennemtænkt, og den notation, der anvendes i dag, er baseret på Leibniz' notation.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2011 af peter lind


Skriv et svar til: SRP - Matematik,historie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.