Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP - Matematik & dansk

22. september 2011 af guzbak - Niveau: A-niveau

Jeg vil gerne skrive i matematik A og i dansk A. Har tænkt på den type opgave man kan lave, hvor man skriver en naturvidenskabelig artikel og derefter analyserer den i dansk. Mit problem er bare emner !!! Jeg skal snart komme med et emne jeg vil arbejde med, men er helt blank.

Jeg er ikke den skarpeste kniv i skuffen, når det kommer til matematik, så jeg vil gerne have et emne, hvor det er til at finde ud af, angående matematikken, men hvor man alligevel kan få en rimelig karakter.

Hvis i desuden har emner med følgende kriterier, i matematik og historie, er jeg også åben for forslag der.

Ps. Overvejede evt. logik?? er der nogen der har arbejdet med det, eller kender til sværhedsgraden el. eksempler på at arbejde med det på?

Vh. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2011 af Hijsa

Jamen, hvis du nu siger at du ikke er den knarpeste kniv i skuffen til matiematik, bør du så ikke overveje at vælge noget andet? Specielt når det jo er matematik på A niveau.

Bare en lille tanke (n_n)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2011 af peter lind

Sprog og matematik går ikke rigtig godt sammen. Hvis du absolut vil have matematik er det bedre at kombinere det med historie. Der kan du skrive om ægyptisk matematik, græsk matematik, arabisk matemati eller levned for en eller anden matematiker.


Svar #3
22. september 2011 af guzbak

#1 - det er mit studieretningsfag - har desværre ikke kemi eller fysik længere, hvilket var det jeg var bedst til.

#2 - Jeg har ellers hørt om i hvert fald 1 person, som kombinerede det med dansk, hvor det han vist fik 12 og en anden pige, som min veninde kender, skrev også en videnskabelig artikel og analyserede det, hvor hun også fik 12.. Det er jo noget nyt man kan vælge, er bare stadig ikke helt sikker..

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2011 af ThymsB (Slettet)

Selv om du ikke har fagene Fysik og Kemi i år, kan du godt vælge at bruge dem sammen med matematik, såfremt du har haft dem på B niveau..


Svar #5
22. september 2011 af guzbak

Ja, det ved jeg godt. Men jeg foretrækker et enkelt naturvidenskabeligt fag :)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. september 2011 af Knotz

Det lyder som et fint projekt. Matematisk Institut på KU har lavet en hjemmeside med forslag til SRP-emner, prøv at se http://www.math.ku.dk/formidling/studieretningsprojekter/#mat_dansk.

Ellers så skal du nok overveje hvad slags matematik, du har lettest ved. En formidlingsopgave er nu engang pisse svær at løse, hvis man ikke rigtig forstår, hvad man snakker om. Hvis du synes logik er til at gå til, er det er en fin ide. Ellers ville jeg umiddelbart tænke at det er lettere at brilliere, hvis du vælger noget, som er fjernere fra områder, man ellers ville skrive artikler om. Så er det mere imponrende, hvis formidlingen er vellykket.


Svar #7
25. september 2011 af guzbak

Tusind tak :-) Det vil jeg helt sikkert lige undersøge!

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. september 2011 af Jerslev

#0: Det gyldne snit. Der er meget matematik at tage fat på (fibonnaci-rækker) og i dansk kan du analysere billeder, der benytter det gyldne snit i stor stil.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #9
06. oktober 2011 af guzbak

#8 , ja jeg har også tænkt på det gyldne snit, ved faktisk ikke rigtigt hvad jeg skal vælge; logik eller det gyldne snit ! begge områder virker interessante..

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: SRP - Matematik & dansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.