Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP - kemi - råd?! :)

22. september 2011 af mmmmmmmmmmmmmmmm (Slettet)

Hej :)

JEg skal i gang med SRP, og har kemi A som det ene obligatoriske fag (går på htx)

- der der nogen der kunne give ´mig nogle ideer og råd til hvilket andet fag jeg kan vælge samt hvilke emner der kunne være interessante

jeg kan vælge mellem

teknik, Biologi, engelsk, dansk, idehistorie

Tak på forhånd :)

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
23. september 2011 af exutu (Slettet)

Tag biologi !! du har alle muligheder for at lade din opgave flyde 100 % sammen ved at arbejde i biokemien. Du kunne fx se på enzymkinetik.


Svar #2
24. september 2011 af mmmmmmmmmmmmmmmm (Slettet)

er det vigtigt at det flyder 100 % sammen? - havde nemlig tænkt på dansk  - da jeg ikke ved om bio-kemi vil blive for svært ..

enzymkinetik , er det ikke mere mat og kemi?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2011 af Hijsa

Uh, biologi og kemi lyder som sådan et godt match! :D Som #1 siger, så flyder de altså virkelig godt sammen, og jeg er sikker på at det ville hjælpe på din karakter. Overvej virkelig biologi med kemi, det lyder virkelig spændende. Men igen, så er det jo også hvad du mest interesserer dig for, og hvor dine stærke sider ligger :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
25. september 2011 af exutu (Slettet)

I enzymkinetik er der jo også en biologisk side, fx hvordan enzymer fungerer etc. så du vil sagtens kunne få en masse god biologi med ind. Men det er anpå fokus. Igen var det også bare en idé du kunne også kigge på metabolisme som helt klart er et sted med store overlap i kemien og biologien.

Men jeg ville klart vælge de 2 fag ud jeg var gladest for og så finde et emne derefter. Men det er jo anpå hvordan man er. Jeg skrev selv i min tid om populationsdynamik i biologi og matematik (da jeg havde mat A og engelsk A i studieretningen og skulle vælge en af dem.) som også var er rigtigt godt emne.


Svar #5
25. september 2011 af mmmmmmmmmmmmmmmm (Slettet)

Det ser ud til at det så må være kemi-bio som giver de bedste muligheder

jeg har tænkt lidt på :

-kræft

-antabus

-kemi i hjernen

- Influenza

- EPO

-Tobak og rygning

HVad siger I til det ? - Er der nogen emner der er bedre end andre - og hvilke kan man fordybe sig godt i og forhold til kemi og bio?


Brugbart svar (3)

Svar #6
25. september 2011 af exutu (Slettet)

Anpå hvor du vil ligge hovedvægt vil jeg sige:

De kan alle bruges (hvis du omdøber kemi i hjernen) men jeg tror jeg ville vælge kræft da jeg ser den største mulighed for at bruge begge fag og der løber du ihvertfald ikke tør for litteratur

 


Brugbart svar (2)

Svar #7
27. september 2011 af Marjo (Slettet)

kemi og biologi er en rigtig god kombination. 

jeg havde også valgt samme fag da jeg sku skrive srp. men hvad enten du vælger af emne, så være sikker på at du har nok litteratur og helst på dansk og på et lidt højere niveau. jeg havde nemlig problemer med at finde litteratur til min opgave. inden du går i gang med at udforme din problemformulering så være sikker på at du har noget at gå ud fra. 

sørg for at du har et forsøg du kan tage udgangspunkt i. nogle universiteter tilbyder hjælp med at lave forsøg til gymelevers srp. jeg lavede mit forsøg i KBH og det var en rigtig fed oplevelse samtidig med at man fik en masse hjælp fra phd-studerende og den professor der styrede holdet. 


Skriv et svar til: SRP - kemi - råd?! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.