Engelsk

Who/Whom ?

29. september 2011 af Lipase (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har set nogle videoer i studieportalen. 

Når man bruger who/whom

Der er en regel de bruger:

Who = skal man sætte he/she ind

Whom = him/her

 

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2011 af Stygotius (Slettet)

Brugen af "whom" er stærkt på vej ud i engelsk sprogbrug til fordel for "who".

Når "whom" stadig bruges, er det mest efter præpositioner.

Hvad du siger er tilnærmelsesvist rigtigt.

"whom" kan ikke være nominativ, altså ikke være subjekt i en sætning, men dir. eller indir. objekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2011 af Hijsa

Bruger man ikke også "whom" når man henviser til noget/nogen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2011 af Stygotius (Slettet)

"who/whom"  bruges kun om personer, ........i nogle tilfælde om større dyr, -især hvis der er nogle som den talende har et følelsesmæssigt forhold til.

Det kan også bruges om et land når man siger "her" om det, f.eks.

"England, who has never allowed anyone to attack her borders, will not now........"


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

Whom=genstandsled

Who=subjekt

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2011 af Stygotius (Slettet)

123434

se  # 1


Skriv et svar til: Who/Whom ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.