Samfundsfag

Mandatfordeling?

30. september 2011 af sooyoung (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, jeg har et problem som jeg håber i kan/vil hjælpe mig med :)

 

Partier og udregning af mandater ved et folketingsvalg:

Socialdemokratiet
175/100 • 30,3 % = 53,025  mandater


Radikale Venstre
175/100 • 6,9 % = 12,075  mandater

 

Konservative Folkeparti
175/100 • 5,4 % = 9,45 mandater

 

SF – Socialistisk Folkeparti
175/100 • 8,7 % = 15,225 mandater

 

Liberal Alliance
175/100 • 4,0 % = 7 mandater
 

Kristendemokraterne
175/100 • 0,8 % = 1,4 (Ingen mandater da partiet er under spærregrænsen på de 2 %)


Dansk Folkeparti
175/100 • 12,1 % = 21,175 mandater

Venstre
175/100 • 27,4 % = 47,95 mandater

 

Enhedslisten 175/100 • 4,4 % = 7,7 Mandater

 

Som i kan se står mandaterne som kommatal. Jeg vil gerne vide hvordan jeg skal skrive dem uden komma? Altså bare som hele tal. Man bruger jo ikke kommatal når man offentliggør hvor mange mandater de forskellige partier har fået :) Jeg har prøvet at runde op/ned men så giver de ikke de 175 mandater som jeg vil have dem til at give :)

Nogle som har nogle forslag til hvad jeg skal gøre eller hvad jeg gør forkert? Jeg håber virkelig at i vil hjælpe mig her :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du er i gang med at reproducere de faktiske mandattal, bør du følge de faktiske regler for, hvorledes mandatfordelingen regnes ud. Det er noget mere kompliceret, end du har skitseret ovenfor. Du kan finde reglerne her

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=135719#K10


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2011 af Walras

Du skal sætte dig ind i hele systemet angående kreds- og tillægsmandater, der udregnes efter en forholdstalsmetode. Du kan se, hvilke kandidater der er optaget i Folketinget på baggrund af kredsmandat henholdsvis tillægsmandat såvel som information omkring antallet af stemmer i

http://dst.dk/valg/Valg1204271/kandstat/kandstat.htm


Svar #3
30. september 2011 af sooyoung (Slettet)

Ok, mange tak for hjælpen ! :)


Skriv et svar til: Mandatfordeling?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.