Samfundsfag

SRP- Emnevalg i samfundsfag

09. oktober 2011 af sooyoung (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

Jeg skal i morgen vælge fag til min srp men jeg er kommet lidt i tvivl om jeg ønsker at skrive i samfundsfag - engelsk eller samfundsfag - dansk. Det afhænger jo lidt af hvilket emne jeg vil skrive om.

Jeg vil gerne som emne skrive noget med politik. Jeg har forskellige ideér men jeg ved ikke om man "må" skrive om dem. Fx om enkeltpersoner, må man godt skrive SRP om fx. Anders Fogh eller Helle Thorning? Eller stille dem op mod hinanden og se hvorfor Helle ikke kunne vinde over ham? Eller se om hvis Fogh stadig var formand for Venstre om Socialdemokraterne så stadig havde vundet valget i 2011? Jeg ved bare ikke om der helt er nok til en SRP.

Jeg tænkte også på at skrive om Venstre eller Socialdemokraterne som partier, men igen ved jeg ikke om der helt er nok.

I starten overvejede jeg også meget at skrive noget om spindoktorer, men jeg ved ikke rigtig hvordan det skal kunne fylde en hel SRP .

 

Jeg kan godt se de fleste af de ting som jeg har tænkt på hører nok inde under samfundsfag - dansk. Men hvis jeg nu skrev om et af de amerikanske partier eller en amerikans politiker, hører det så inde under samfundsfag - engelsk?

 

Jeg håber meget i vil hjælpe mig og kan forstå hvad jeg har skrevet da det nok er lidt kringlet :) Spørg hvis i ikke forstår hvad jeg mener.

Tak.

PS. Har samfundsfag, dansk og engelsk på A


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af jordbærtærten (Slettet)

Jeg tror, at du skal overveje, hvad du allerhelst vil skrive om.

Om det skal være dansk politik eller engelsk/amerikansk politik

I begge tilfælde vil der være rigeligt med materiale og masser af stof at tage fat på. Du skal bare tage stilling til, hvad du helst vil selv.

Dels det, og dels bør du også overveje, hvor god du er (og hvad dit karakterniveau) er i fagene dansk og engelsk. Du skal jo helst have en karakter, der er så høj som muligt...

 


Svar #2
09. oktober 2011 af sooyoung (Slettet)

Ok, det har du nok ret i.

Jeg vil nok helst skrive om dansk politik, men mine karakterer er langt højere i engelsk end i dansk :)

Tak for rådet .


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2011 af jordbærtærten (Slettet)

Ja så ville jeg nok selv have valgt engelsk.

Man skal jo huske, at SRP er et spørgsmål om at få den bedst mulige karakter, især når den tæller ekstra. Du hæver jo ikke din årskarakter i faget, men får en separat karakter for SRP.

Husk at det er dine skriftlige egenskaber, der er afgørende. Så du skal være god til skriftlig engelsk.

 

Jeg ved ikke om du kan få engelsk ind over et emne som dansk politik, men det kan ud jo snakke med din vejleder om.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2011 af Walras

SRP'en skal vel skrives på dansk uanset, om der skrives i engelsk som fag. I øvrigt er det de færreste gymnasieelever, der besidder er velformuleret nok engelsk til at skrive en opgave, der for deres part for første gang skal minde om et videnskabelig papir. 

Valget af sprogfag i forbindelse med en opgave om politik må vel udelukkende skulle koncentrere sig om, hvorvidt det er engelsk politik (dvs politik i engelsktalende områder/lande) eller dansk politik.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2011 af NikolajOlsen

I kombinationen samfundsfag og engelsk kan du bruge Philip Goulds bog The Unfinished revolution, der beskriver nogle af de ting, Labour gjorde for at komme til magten. Enten kan du bruge den rent på det engelske politiske system eller også kan du bruge den i forhold til dansk politik, hvor Anders Fogh Rasmussen var meget inspireret af bogen.

Du spørger, om du bør skrive om en enkelt person eller et enkelt parti. Hvis du vil skrive om en enkelt person, så må du gøre dig klart, hvad dit problem er. Altså skal det handle om vedkommendes kommunikation? Så skal du have fat i taler og analysere dem i både danskfaglig og samfundsfaglig kontekst. Hvis ikke det handler om kommunikation, så har jeg lidt svært ved at se at det kan lade sig gøre. Hvis det f.eks. skal handle om vedkommendes lederevner, så bliver det nok ret svært at skaffe empiri.

Hvad angår at skrive om et parti, så skulle der være rigeligt at tage fat på, specielt lige nu. SF beskyldes jo for at have kastet mange af deres holdninger over bord for at komme i regering. Der kan du tage fat i begreberne vote, office og policy seeking og analysere SF ud fra dem og andre teorier om partiernes motiver/strategier. Det samme kan man gøre med Venstre og Socialdemokraterne.

En anden tilgang kunne være at fokusere på de mere ideologiske partier. Men under alle omstændigheder må du gøre dig klart, hvor dit problem ligger. Hvor problem selvfølgelig skal forståes som den undren, du gør dig og som det, der gør din opgave relevant.


Svar #6
09. oktober 2011 af sooyoung (Slettet)

Okay, tusind tak for jeres hjælp :)

Det hjalp mig meget !


Skriv et svar til: SRP- Emnevalg i samfundsfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.