International økonomi

økonomi

25. oktober 2011 af sashii

The consumer A uses her entire income on C and F. The following utility function illustrates her preferences, where Qc and Qf indicate the quantities consumes:
U=Qc*Qf

Income = $4899
Pc=$8
Pf=12,50

Find the optimum consumption

I don't know whether I'm doing it correct og wrong: 12,50x + 8y = 4800
If she spends all her income on C she can afford: 4800/8=600 and for F: 4800/12,50=384. What do I do then? Do we say 600*384=230.400


Svar #1
25. oktober 2011 af sashii

Ups, the income is I=4800


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2011 af Walras

Du skal maksimere nytten under bibetingelse af, at forbrugeren skal overholde sin budgetbetingelse for derved at udregne de to efterspørgselsfunktioner efter varerne.. 


Svar #3
25. oktober 2011 af sashii

Har jeg ikke maximered dem idet jeg ser på hvad hun har råd til i hvert af tilfældende?

4800/8=600

4800/12,50=384


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2011 af Walras

Nej, det har intet med at maksimere at gøre. Du skal opskrive Lagrangefunktionen og maksimere denne. Hvis du ikke kan det, skal du opskrive nytten, substituere budgetbetingelsen ind i stedet for x2 og så maksimere med hensyn til x1.


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. oktober 2011 af Walras

Du kan også være smart. Benyt dig af en positiv, monoton transformation, så

u1/2≡μ=Qc1/2Qf1/2,

hvor det gælder, at forbrugeren efterspørger varer i de indkomstandele, der er angivet som eksponenter, idet nyttefunktionen er Cobb-Douglas, og eksponenterne summer til én.

Hvis forbrugeren benytter halvdelen af sin indkomst på Qog halvdelen af sin indkomst på Qf, har du, at vedkommende benytter 2400 $ til forbrug af hver vare. Det vil sige, at forbrugerens optimale forbrug er

Qc=2400/8=300

Qf=2400/12.50=192,

hvormed vi er færdige.

MEN det kræver, at du har kendskab til Cobb-Douglas funktionens egenskaber såvel som ved, hvorfor det er muligt at tage en positiv, monoton transformation. Ellers må du i gang med at maksimere på almindelig vis. Du skulle gerne ende op med samme mængder (og det får du, hvis du regner korrekt). ;)


Skriv et svar til: økonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.