Samfundsfag

FN som arena og aktør

16. december 2011 af Dell9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer.

Jeg er i gang med en analyse af FN som aktør og arena - selve baggrundsviden osv. har jeg overhovedet ikke problemer med. (Men se dokument) - for er pludselig kommet i tvivl.

Er arena = idealisme? Og aktør = realisme? 

 


Svar #1
16. december 2011 af Dell9 (Slettet)

Ingen der har svar? :-)


Brugbart svar (3)

Svar #2
16. december 2011 af Booklover (Slettet)

Se evt. bøgerne: 

FN i det 20.ende århundrede - realisme eller idealisme?

International Politik  (forlaget columbus)

Global Politik (forlaget columbus)

 

FN i realismen = arena for staterne, de eneste virkelige aktører, der kun søger at fremme egne nationale interesser

FN i idealismen = en selvstændig/uafhængig aktør, på lige fod med de statslige aktører, NGO-aktører, mv. 

 

Sådan husker jeg det lige overordnet ;)

 

 

 

 


Skriv et svar til: FN som arena og aktør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.