Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Eksamensopgave - hjælp

09. januar 2012 af Haider7

Virksomhed A har konstateret, at ved den nuværende efterspørgsel pr. år på 4.000 stk. er
priselasticiteten Ep = -1,5, og man har også den opfattelse, at ved en salgspris på 18 kr./stk. vil
efterspørgslen være 0 stk.
For dette produkt vil Indkomstelasticiteten (I) for tiden antage en værdi på EI = +2 uanset
prisniveau. MC for produktet udgør konstant 3 kr./stk.
 

Spørgsmål 3.1.
Find det matematiske og grafiske udtryk for den inverse efterspørgselsfunktion P = aQ + b ved den
gældende værdi af indkomstelasticiteten, EI. Diskuter med udgangspunkt i den virkelige verden
forudsætningen om en konstant værdi af EI.


Svar #1
09. januar 2012 af Haider7

Ikke nogen der kan hjælpe. Det haster


Svar #2
09. januar 2012 af Haider7

Hjæææælp


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. januar 2012 af marc131992 (Slettet)

er du der endnu?


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. januar 2012 af Loev (Slettet)

Du kører bare, Marc.

Vi er flere der gerne vil vide det.


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. januar 2012 af marc131992 (Slettet)

Vi har 2 ukendte da vi allerede har 18 som er angiver en pris i 0... Der startes så med en bestemmelse af et nyt punkt : QMAX= -Q x EP og da vi har den EI skal  Q lægges yderligere til så i skulle gerne ende på QMAX= 10.000.

Så i har punkterne (10.000 ; 0) og (0 ; 18)

Så skal i bare beregne hældningen som har forskriften a= (P2-P1) / (Q2-Q1) ↔ Og når det er regnet sætter i bare værdierne ind i funktionen.

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
10. januar 2012 af TheMind (Slettet)

Kan du uddybe det?

 


Brugbart svar (2)

Svar #7
10. januar 2012 af marc131992 (Slettet)

Der er ikke så meget at uddybe - brug de formler som står..Qmax= -Q x EP som gerne skulle give 6000 da Priselasticiteten er 1,5 ganget med Q som er 4000 + 4000 yderligere = 10000
 Så har du Q1=10.000  Q1=0 P2=0 og P1=18
Så du får en hældning a= (16-0)/(0-1000) =
  Så har du en funktion som kommer til at lyde: P=(Resultat)Q+18


Brugbart svar (2)

Svar #8
10. januar 2012 af xxhulkxx (Slettet)

Men forstår ikke hvorfor du skal lægge 4000 til yderligere, og er det ikke indkomstelasticiteten man skal bruge?


Skriv et svar til: Eksamensopgave - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.