Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Efterspørgsel - beregn Q, Ey og EPA

12. oktober 2023 af Morerbedst - Niveau: Universitet/Videregående

Kan nogen hjælpe mig med disse opgaver?


Tag udgangspunkt i følgende, der er et udtryk for indkomstelasticitet 
E_Y=Y/Q  ∂Q/∂Y samt E_(P_A )=P_A/Q  ∂Q/(∂P_A ), der er krydspriselasticitet.
Efterspørgslen er givet ved følgende funktion
Q=500-3P-2P_A+0.01Y
P_A=30 ;Y=5000 og P=20

Beregn mængden Q

Q = 500- (3*20) – (2*30) + 0,01*5000 = 430 Er det korrekt?

Beregn E_Y

Beregn E_(P_A )

Givet følgende efterspørgselsfunktion Q=  (P_A·Y)/P^2 
Beregn E_Y=Y/Q  ∂Q/∂Y


Skriv et svar til: Efterspørgsel - beregn Q, Ey og EPA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.