International økonomi

Indenlandsk udbudskurve

19. januar 2012 af Heksin (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har til forgæves prøvet at løse følgende opgave. Det der særligt forvirrer mig er hvordan den indenlandske udbudskurve findes.

Jeg skriver lige hele teksten som den er præsenteret på opgaven:

Antag, at markedet for æg i Danmark er kendetegnet ved fuldkommen konkurrence - og at æg sælges i bakker á 6 stk. pr. bakke.

Markedsforholdene i Danmark og på verdensmarkedet kan beskrives som følgende:

Samlet efterspørgsel efter æg (D): Q = 35 - P

Efterspørgsel efter importerede æg (MD): Q = 50 - 2P

Udbud af udenlandske æg i Danmark (XS): Q = -1 + P

P angiver prisen pr. bakke æg i danske kroner. Q angiver antal bakker æg

 

Spørgsmål 1)

Find den indenlandske udbudskurve for æg i Danmark - og ligevægtspris - og mængde, hvis der ikke er handel med æg over grænserne.


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. januar 2012 af Raiseren (Slettet)

Det er en ringe formuleret opgave. Hvad er D, er det den danske efterspørgsel eller verdensefterspørgslen. Det samme med MD. Er det den totale import (dvs. totale handel) eller er det den danske.?


Svar #2
25. januar 2012 af Heksin (Slettet)

Det er en del af eksamens opgaven i HD 1. del hos århus universitet i år. Ikke lige den sjoveste opgave at få når man ikke forstår hvad der bliver spurgt om og hvilke oplysninger der reelt bliver givet.

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. januar 2012 af Raiseren (Slettet)

Well hvis du antager, at samlet efterspørgspel = den samlede danske efterspørgsel. Importeret efterspørgsel = det vi efterspørger i udlandet. Derudover skal du antage at efterspørgselsfunktionerne forbliver ens når økonomien går fra åben til lukket. Så trækker du efterspørgselsfunktionerne fra hinanden, og sætter residualfunktionen lig med udbudsfunktionen.

 

Det er mit bedste bud der forhåbentligt vil kunne give lidt point, men tror ikke det giver mening, da residualfunktionen har positiv hældning. Men kan sq umiddelbart ikke se hvad der menes.


Skriv et svar til: Indenlandsk udbudskurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.