Samfundsfag

Samfundsfag ???

28. januar 2012 af Wihi - Niveau: A-niveau

Hej derude

.
Jeg går i 1.g og samfundsfag på A niveau. Er der nogen af jer der kan give mig nogle råd til at blive bedre til samfundsfag, og hvad jeg skal gøre for at blive bedre. Jeg klarer mig ikke sig godt i samfundsfag, især når det kommer til det mundtlige, så tør jeg næsten ikke sige noget. - jeg har virkelig brug for nogle gode råd fra folk der har haft samfundsfag på A. :(


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. januar 2012 af HanneJH

Sørg for at lav dine lektier hjemmefra. Hvis I eks. skal besvare spørgsmål til næste modul, så prøv evt. at besvar et spørgsmål rigtig godt, så du er 100 på at det er rigtigt. Når I så kommer til det spørgsmål i timen, så ræk hånden op. 
 

Jeg er selv 3g'er, og rækker heller ikke hånden op. Måske 1 gang om måneden..  Men hvis man starter med at gøre det måske en gang om dagen, og så to gange etc. Så bliver det bedre med tiden.. Man bliver nødt til at overvinde den frygt man har, og få nogen positive oplevelser med det, hvilket gør at man bliver mere tryg ved det. 

 

Held og lykke :-)


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. januar 2012 af Walras

Stop med at være nervøs. Det er irrationelt og modvirker dig kun. Tag dig sammen og begynd at sige noget. 

Hvis du synes, at det er svært, er det nok, fordi du føler, at du intet har at bidrage med. I så fald er det et problem som kun kan løses ved at arbejde endnu hårdere og lave mere end det, som læreren udspecificerer. Desuden bør du formodentlig begynde at læse avis (om ikke andet netaviser), se nyhedsudsendelser og interessere dig for samfundsfaglige problemstillinger. 

Som eksempel kan du tjekke efter med at overveje, hvor meget du kan fortælle om den nye regerings spæde start, Europagten og Tobinskatten såvel som Det Arabiske Forår. Medmindre du har et nogenlunde overblik over alle emnerne, har du åbenlyst ikke hverken læst eller set nok nyheder i løbet af det seneste års tid. Læg mærke til, at de tre emner retter sig mod politologi, økonomi og international politik, som er tre ud af fire hovedemner i samfundsfagets A-niveau.


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. januar 2012 af Booklover

Følg med i nyhederne hver dag, læs evt. aviser (forskellige) på nettet eller i papirform, læs på dine lektier - og søg gerne på google hvis der er begreber/ting du er i tvivl om, sig noget mere i timerne. Sådan forbedrede jeg min karakter i samf på A niveau fra 1g til 3g. Det var hårdt, men alt besværet værd, for fik en super karakter til slut ;)

- - -

editor of Toxique Magazine

digital contemporary fine art photographer

www.mariewengler.com 

Find mig også på facebook og twitter


Svar #4
31. januar 2012 af Wihi

Tusind alle sammen. Jeres råd har virkelig fået mig igang, og det har faktisk hjulpet mig meget.... jeg ser nyheder lige nu istedet for alle mulige andre serier, så jeg tager jeres råd til mig :D og tak fordi I gider hjælpe. 


Brugbart svar (2)

Svar #5
31. januar 2012 af Booklover

Bare det kan hjælpe :) Hold ud! Evt. kan du også låne andre samf.bøger på biblotektet, fordi de kan have bedre beskrivelser end de bøger du allerede har, af emner, som du måske kan have svært ved ;)

- - -

editor of Toxique Magazine

digital contemporary fine art photographer

www.mariewengler.com 

Find mig også på facebook og twitter


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. august 2012 af gh2ee (Slettet)

lav lektier, og sig noget. jeg har også samf på A og er virkelig dårlig, tror ikke jeg har sagt 1 eneste rigtigt ord endnu, men forsøgene har givet mig et 10-tal. Bare prøv, man skal også fejle 100 gange for at lære noget jo.


Svar #7
21. august 2012 af Wihi

Tak - Det arbejder jeg på og håber det også lykkedes for mig :) 

og tillykke med dit 10 tal :D 

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. august 2012 af gh2ee (Slettet)

Jo tak!

Men gør i alt fald det bedste, og så måske ikke tænk så meget over karakteren men mere det at du prøver og du kæmper! Det er i alt fald hvad jeg plejer at gøre.


Skriv et svar til: Samfundsfag ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.