Fysik

Bølge

15. marts 2012 af brainiak (Slettet)

Sidder fast med følgende opgave. Please help)

 

Nede i et kar med vand er anbragt et gitter med 600 streger per mm. Lys med bølgelængden 486 nm sendes ind i vandkarret og afbøjes i gitteret.
Hvor stor er afbøjningsvinklen af 1. orden?
(Vi har følgende n-værdier: nluft = 1,0003 ,   nvand = 1,333 , vluft = 343 m/s ,  vvand = 1498 m/)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2012 af mathon

                d = (1 mm) / 600 = 1,66667·10-3 mm = 1666,67 nm

                sin(θ1) = λ / d = (486 nm) / (1666,67 nm) = 0,2916

                θ1 = sin-1(0,2916) = 16,6º                                   ( 0 ≤ θ1 ≤ 90º )


Skriv et svar til: Bølge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.