Fysik

Bølge

15. marts 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for akut hjælp med følgende opgave!

 

Et røntgenrør arbejder med spændingen 100 kV strømstyrken 5,0 mA. Af elektronernes kinetiske energi forvandles 0,5 % til røntgenstråling, resten til varme. Hvor meget varme pr. tid skal der ledes bort fra anoden, hvis anodens temperatur skal holdes konstant?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2012 af mathon

                                 Pvarme = 0,995·U·I

                                 Pvarme = 0,995·(105 V)·(5,0·10-3 A) = 497,5 J/s

               


Svar #2
15. marts 2012 af brainiak (Slettet)

#1


                                 Pvarme = 0,995·U·I

                                 Pvarme = 0,995·(105 V)·(5,0·10-3 A) = 497,5 J/s

               Du er bare en livredder, Mathon. Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Bølge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.