Andre fag

Mediefagseksamen Hv...?

23. marts 2012 af kongkedelig (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg skal til Mediefags eksamen til sommer og jeg er lidt på røven.

Situationen er som følger. Vores Mediefagslære det første halve år kom kun 1 håndfuldgange så fik vi en ny og han er noget speciel. Han har ikke lært os en skid om hvordan vi bruger et kamera endnu og hans undervisning er HERRE mangelfuld. Har snakket med lederen her på stedet men der er ikke så meget hun kan gøre siger hun :(

Det ENESTE han fokusere på er Historien i vores film altså personerne der er med osv. Alt det med kameraet, lokations osv er han lige glad med. + VI har kun bruge 2 undervisningsgange på analyse modeller, har læst lidt rundt herinde på siden og der skriver folk om det der hedder et shot to shot analyse model. Aner ikke engang hvad det er :( 

Så vil gerne vide:

- Hvordan foregår eksamen?

- Hvordan bliver karaterene givet (ud fra hvad og hvad bliver der langt mest vægt på osv)?

- Hvor kan jeg finde nogle gode analysemodeller?

- Hvor kan jeg læse om tidsperioderne inde for film?

- Har den mediefagsbog som hedder Mediefag.dk skal jeg bare læse den igennem et par gange eller hvad?

På forhånd tak..


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. marts 2012 af af1enja (Slettet)

Hej.

Jeg var til mediefagseksamen her ved juletid, så håber jeg kan hjælpe lidt. Jeg fik tolv, så jeg har formodentlig gjordt det rigtig, men jeg var også meget i tvivl om det hele.

 

Eksamen foregår på den måde at du har lavet din film i forvejen. det skal du snakke om i mellem 5 min (+ hvis lærer+censor har spørgsmål). Filmen (og de 5 min) vægter halvdelen har din karakter.

Til eksamen trækker du et "citat", på maks 6 min som du skal se til forberedelsen. Vi trak nogle "arbejdsspørgsmål", det kan jeg ikke vide om også gør, men det lød på vores lærer som om det var det man forventede man snakkede om : - Form og indholdsanalyse af citatet, hvilke genretræk har det og perspektiver til noget i har arbejdet med i undervisningen.

Det med analyse modeller ved jeg ikke noget om. Det var heller ikke noget vi brugte i undervisningen - i stedet snakkede vi blot om det der "sprang i øjenene på os". TIl eksamen snakkede jeg derfor også kun om det man lige lagde mærke til når man så klippet.

Sådan som jeg forstod ligger de virkelig meget vægt på at du kan bruge mediefags grundbegreber. Det er vist det allervigtiste.

Håber det kan bruges :)


Skriv et svar til: Mediefagseksamen Hv...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.