IT

Kommunikation/IT eksamen..

14. april 2012 af molly16 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen :-)

 

Jeg er endt i den uheldige situation at have mulighed for at komme op i Komm/IT til eksamen, hvor jeg inden da skal have lavet en opgave. 

Denne opgave er netop problemet, jeg har ikke tidligere afleveret noget skriftligt i dette fag, så jeg er i stor tvivl om hvad den skal indeholde og hvordan jeg lige skal gribe opgaven an..  jeg vil derfor blive elleglad, hvis en af jer havde en ide til, hvordan jeg lige skal gribe det hele an eller bare havde nogen gode råd!

Venlig hilsen

Camilla. 

 

 

Jeg har vedhæftet den opgave jeg skal lave... 

Vedhæftet fil: Opgave 1.docx

Brugbart svar (3)

Svar #1
14. april 2012 af MaibritG

Følgende er beskrevet i dit oplæg:

I skal fremstille en oplysningskampagne for Undervisningsministeriet, der skal få unge på HTX til at få større bevidsthed omkring de problemer computerspil og chat i timerne skaber for deres uddannelse, med det formål at få dem til at skære kraftigt ned for deres (mis)brug af computer i undervisningssammenhæng. Til dette formål skal I fremstille en brochure.

I skal således, som minimum:

Beskrive problematikken omkring emnet. Finde og anvende fornøden information fra nettet. (kildefortegnelse) Anvende en kommunikationsmodel. Herunder beskrive støjkilder. Anvende AIDA. En beskrivelse af brochuren

Jeg ville opdele opgaven i følgende afsnit:

Indledning
- Her beskriver du problematikken. Her kan du tage udgangspunkt i: http://www.cefu.dk/media/204431/laeringsmiljoe_paa_hhx-kvaliteter_og_udfordringer.pdf (især s. 76-87). Du kunne evt. lave din egen lille spørgeskemaundersøgelse på klassen for at se om I også bliver forstyrret af støj. 

Kommunikation
- Jeg ville starte ud med en segment-analyse. Altså hvem skal brochuren målrettes det (det står i opgaven, I know) og hvad kendetegner dette segment. Her kan du anvende GallupKompas eller Minerva-modellen. Som kommunikationsmodel vil jeg anvende denne:

Design og opbygning af brochure 
- Her beskriver du hvordan, at du vil opbygge brochuren via AIDA og hvad din segmenteringsanalyse giver af designmuligheder. Da det er en ung målgruppe kan du gøre brochuren online-tilgængeligt (iPaper osv.). Dernæst kan du diskutere farver, form, illustrationer, skrifttyper, sprog osv. Du kan også bruge styleboards. Her er et eksempel, jeg har brugt i forbindelse med en kampagneopgave for en sund madpakke. 

I dette afsnit kan du også beskrive selve indholdet i brochuren. Skal der være statistik omkring hvor mange gener, der er i forbindelse med PC-relateret undervisning, skal der stå noget mere uddybende om problemet etc. 

Bilag
- Her vedhæftes skitser osv. 

 

Jeg har i øvrigt vedhæftet et eksempel på en opgave. Oprindeligt var opgaven gemt som en .pdf-fil, som jeg har kørt over i Word, og derfor ser det ikke helt "pænt" ud - opbygningsmæssigt. Bilag osv. medfølger ikke. Er du stadigvæk i tvivl om noget, så er du velkommen til at sende mig en besked, hvis det er. 

 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit

Vedhæftet fil:Eksempel.docx

Svar #2
14. april 2012 af molly16 (Slettet)

Tusind, tusind, tusind tak for dit svar!! Men jeg kan ikke se de eksempeler du har lagt under kommunikation og så design og opbygning af brochure :( desværre, men vi kan gøre noget så jeg kan se den? 

 

Og igen mange tak, jeg skriver hvis jeg bliver i tvivl om noget!! 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. april 2012 af MaibritG

Jeg prøver lige at lave dokumentet om til en .pdf. Jeg håber, at du har større held med at se det. Går det helt galt kan jeg sende opgaven (+ nogle flere) via mail. 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit

Vedhæftet fil:Eksempel.pdf

Svar #4
15. april 2012 af molly16 (Slettet)

Hov jeg tror vi har misforstået hinanden eller så er det bare mig, der ikke formulere mig ordentligt hehe :-) men det jeg mente var at det du skrev, hvor du kom med nogen eks. på hvad du ville bruge fx under komminikation, hvor du skriver at du ville bruge denne komunikationsmodel. Det er det jeg kan kan se, der er bare en trekant eller hvad man nu skal sige. Jeg kan sagtens se du har vedhæftfet :-) Håber du forstår, hvad jeg mener! 


Brugbart svar (2)

Svar #5
15. april 2012 af MaibritG

Ah, det var selve eksemplerne i mit indlæg. Jeg kan også selv se det nu, men de var tilstede i mine indlæg i går.

Moodboard-eksempel: http://img841.imageshack.us/img841/3457/moodboard.png
Kommunikationsmodel-eksempel: http://img831.imageshack.us/img831/8028/kommunikationsmodel.png

 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #6
15. april 2012 af molly16 (Slettet)

Tusind tusind tak! 


Skriv et svar til: Kommunikation/IT eksamen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.