Studievalg og videregående studie

Jura

20. april 2012 af durp (Slettet)

Jeg overvejer at søge ind på jura, men syntes ikke at jeg har tilstrækkelig indsigt i hvad det rent faktisk er for et studie i praksis. Jeg kunne godt tænke mig at blive lidt klogere på hvad det er for noget materiale man arbejder med. Er der nogen her, der kan give nogle eksempler på bøger der bliver brugt på studiet, og som kan findes på biblioteket eller nettet? Frygter lidt at det er alt for kedeligt og/eller svært...


Brugbart svar (3)

Svar #1
20. april 2012 af Roman Garcia

Hvilke bøger der bruges afhænger lidt af, hvor du vil læse.

På KU bruger de eksempelvis Zahle i forbindelse med forfatningsret. Du kan se bogen her: http://www.saxo.com/dk/dansk-forfatningsret_henrik-zahle_haeftet_9788772411286?searchText=henrik zahle

På denne hjememside kan du læse lidt om hvert fag på BA-delen på SDU. Det fremgår også, hvilken litteratur, som bruges i forbindelse med det enkelte fag:

http://sdu.dk/Uddannelse/Bachelor/Jura/Uddannelsens_opbygning/Fagbeskrivelser

 

Generelt kan man sige om jura, at det er et ganske læsetungt fag. Derfor er det en god ide at være interesseret i samfundsmæssige forhold og forretningsmæssige forhold i Danmark. Det gør det hele lidt nemmere at læse, hvis man også interesserer sig for det.

Jeg er meget glad for jura og synes ikke det er kendeligt eller svært, men det kan selvfølgelig også et udtryk for en "brist" hos mig.


Brugbart svar (3)

Svar #2
29. april 2012 af MP7 (Slettet)

Du skal, som #1 ,skriver helst have en idé om, hvor du vil søge ind, da studiet er struktureret forskelligt afhængigt af, hvilket universitet du vælger. Der er også mulighed for at læse HA.jur.

Mht. materialet så vil jeg, hvis du kunne tænke dig at starte i Århus (på den "almindelige" jura uddannelse), anbefale dig, at gå ind på deres hjemmeside og finde kursuskataloget. Deri kan du se pensum for de enkelte kursusfag. Jeg går ud fra, at det fungerer nogenlunde på samme måde ved de øvrige universiteter.

For så vidt angår om det er kedeligt og sværhedsgraden, så er det jo et meget individuelt spørgsmål, men det vil selvfølgelig være naturligt, at nogle fag/områder vil være mere spændende end andre. Jura vedr. jo i høj grad, som # 1 også skriver, samfundsmæssige forhold, det være sig fx økonomiske og  sociale forhold, så det er meget bredt dækkende. 

 

 


Svar #3
01. maj 2012 af durp (Slettet)

Mange tak for jeres svar. Jeg har været så heldig, at et par af de mere begyndervenlige bøger var at finde på det lokale bibliotek. Har læst lidt, og det virker faktisk meget spændende :-)

Nu har jeg så endnu et spørgsmål: Er det totalt hul i hovedet at læse jura, hvis man på ingen måde har lyst til at uddanne sig til advokat?


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. maj 2012 af Roman Garcia

@ Durp

Nej, det er det slet ikke. Som jeg husker statistikkerne, så arbejder over halvdelen der har læst jura ikke i advokatbranchen. Der er mange forskellige muligheder som jurist. Virksomhedsjurist, arbejde i staten ved kommunerne eller domstolene.


Skriv et svar til: Jura

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.