Historie

Industrialiseringen

24. april 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Der er lige nogle ting, som jeg gerne vil have svar på omkring industrialiseringen. (kort)

1: Hvordan begyndte den? Altså hvor fik vi maskinerne fra? Jeg har læst om, at der blev investeret i alle mulige ting, men hvem gjorde det?

2: I mange bøger står der, at folk fllyttede fra landet itl byerne(urbaniseringen), men hvorfor gjorde de det, nu når byerne var tætbefolkede og der var dårlige levevilkår?

Tusind tak på forhånd;) Jeg har virkelig brug for nogen, som vil svare - så kan jeg få min opgave til at give mening...


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. april 2012 af JonasKbh (Slettet)

Der er en masse opgaver om industrialiseringen herinde, og hvis du søger på leksikon.org, vil du også finde noget brugbart.

1. Maskinerne kom primært fra England som var foregangslandet i begyndelsen af industrialiseringen. Dem der investerede var naturigvis dem der havde penge. Typisk det spirende småborgerskab i byerne eller adelige.

2. Folk flyttede til byerne fordi der var bedre mulighed for arbejde, og trods de dårlige vilkår, så var der trods alt en løn.


Svar #2
24. april 2012 af Sinimini (Slettet)

Okay. tak;) Men selve ideen med industrialisering - kom den fra England? O gkan du give mig et præcist årstal på, hvornår industrialiseringen begynder? Jeg ved godt, at det er en process, men i nogle bøger står der 1840 og i andre står der 1870. Hvad mener du?


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. april 2012 af JonasKbh (Slettet)

Jeg mener at det er noget pjat at sætte et specifikt årstal på. Men for Danmarks vedkommende er vi nærmere 1870 end 1840. Og nej, industrialiseringen kom ikke udelukkende fra England,  men den startede her. Frankrig og Tyskland spillede også en stor rolle ( i hvert fald for DK).


Skriv et svar til: Industrialiseringen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.