Engelsk
eng oversættelse....haster!!
24. august 2005 af
USyay (Slettet)
Ville virkelig sætte pris på hvis der var nogle der gad og rette denne oversættelse af. På forhånd tak!
De grå kæmper
"Fandens fingre"- sådan kaldes en stor furet sten, der står på torvet foran Roskilde Domkirke. Dem står så pænt i et blomsterbed, men den ser meget gammel og skræmmende ud. Stenen er muligvis flyttet fra et andet sted til den nuværende plads ved Palægården og Domkirken. Der er to lige usandsynlige historier, som siges at ligge til grund for navnets oprindelse. Enten opstod rillerne, da Fanden blev skræmt af Klokkeklang på Store Bededag, eller også er de sat af hans oldemor, da hun brutalt blev smidt ud af Helvede.
Herom kan man læse i en nyn bog af Mads Lidedgaard, som har fået titlen "Danske Sten og Sagn". Bogen er udgivet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck. Lidegaard kendes af mange: han er forfatter til flere interessante bøger om Grønland, hvor han i en længere årrække boede.
The grey giants
”The fingers of the devil” – that is what a big furrowed rock which stands on the square in front of the Dome of Roskilde is called. It stands so nicely in a flowerbed, but looks very old and intimidating. The rock has possibly been moved from another place to the recent place by the Palægården and the Dome. There are two just as unlikely stories that say to have underlied the origin of the name. Either the groove came when the Devil was frightened by the sound of bells on Store Bededag, or otherwise his great grand mother has made them, when she was thrown out of Hell.
Of this one can read in a new book by Mads Lidegaard which has received the title “Danish rocks and myths”. NY Nordisk Forlag Arnold Busck publishes the book. Lidegaard is known by many people: he is the writer of several interesting books about Greenland, of where he lived for many years.
De grå kæmper
"Fandens fingre"- sådan kaldes en stor furet sten, der står på torvet foran Roskilde Domkirke. Dem står så pænt i et blomsterbed, men den ser meget gammel og skræmmende ud. Stenen er muligvis flyttet fra et andet sted til den nuværende plads ved Palægården og Domkirken. Der er to lige usandsynlige historier, som siges at ligge til grund for navnets oprindelse. Enten opstod rillerne, da Fanden blev skræmt af Klokkeklang på Store Bededag, eller også er de sat af hans oldemor, da hun brutalt blev smidt ud af Helvede.
Herom kan man læse i en nyn bog af Mads Lidedgaard, som har fået titlen "Danske Sten og Sagn". Bogen er udgivet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck. Lidegaard kendes af mange: han er forfatter til flere interessante bøger om Grønland, hvor han i en længere årrække boede.
The grey giants
”The fingers of the devil” – that is what a big furrowed rock which stands on the square in front of the Dome of Roskilde is called. It stands so nicely in a flowerbed, but looks very old and intimidating. The rock has possibly been moved from another place to the recent place by the Palægården and the Dome. There are two just as unlikely stories that say to have underlied the origin of the name. Either the groove came when the Devil was frightened by the sound of bells on Store Bededag, or otherwise his great grand mother has made them, when she was thrown out of Hell.
Of this one can read in a new book by Mads Lidegaard which has received the title “Danish rocks and myths”. NY Nordisk Forlag Arnold Busck publishes the book. Lidegaard is known by many people: he is the writer of several interesting books about Greenland, of where he lived for many years.
Svar #1
24. august 2005 af Fingersen (Slettet)
Hej USyay
Her er lige det jeg kan se (indtil videre:
.....of the devil = Devil's fingers
That is.... = That is the name of...
which stands = el. standing on/positioned/placed on
on the square = el. at the square
the Dome = Cathedral (selvfølgelig med Roskilde foran)
stands = placed/positioned
so nicely = very nicely
flowerbed = bed of flowers/flower bed
possibly = probably
recent = current/present
by Palægården = at Palægaarden
just as unlikely = equally
unlikely = el. improbable
that say.... = said to have been the foundation/basis for/of the name derivation.
groove = grooves/furrows
MVH
Fingersen
Her er lige det jeg kan se (indtil videre:
.....of the devil = Devil's fingers
That is.... = That is the name of...
which stands = el. standing on/positioned/placed on
on the square = el. at the square
the Dome = Cathedral (selvfølgelig med Roskilde foran)
stands = placed/positioned
so nicely = very nicely
flowerbed = bed of flowers/flower bed
possibly = probably
recent = current/present
by Palægården = at Palægaarden
just as unlikely = equally
unlikely = el. improbable
that say.... = said to have been the foundation/basis for/of the name derivation.
groove = grooves/furrows
MVH
Fingersen
Skriv et svar til: eng oversættelse....haster!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
