Andre fag

Skoletræthed

25. august 2005 af Jeg_Hader_Mandag (Slettet)
Jeg har fået stillet diagnosen skoletræthed. Af mig selv, forstås.
Jeg tror, at det begyndte i den sidste halvdel af niende, hvor jeg omkring nytår fik en lettere depression eller måske er pessimisme et bedre ord. Jeg er endda rimelig heldig. Der er mange fra min klasse, der allerede blev skoletrætte i syvende og ottende. Det hænger nok sammen med hvor engageret man er i skolen, tror jeg.
Jeg går i 1.g nu og regner med, at gymnasiet kan hjælpe lidt på min motivation. Men indtil videre går det lidt sløvt frem. Vi har en masse fag, der keder mig bravt. En dobbelt time i historie er en virkelig killer, og den kan få mig til at blive i sengen. Vi har en masse fag, hvor jeg ingen interesse har. Fx har vi lige så mange matematiktimer som musik og historie. Så er der almen sprogforståelse, som vi også har rigtig meget af. Alle vore engelsk- og tysktimer er aflyst til forhold for AP, hvilket er godt nok, men AP er så… kedeligt. Jeg har dog ikke pjækket – endnu!
Jeg prøver at opfylde de forventninger, der stilles til mig. Jeg forlod folkeskolen med et okay snit, men jeg kan allerede mærke nu, at jeg kommer til at kæmpe for mine karakterer.
Vores lærere er knastørre, og der er ikke en, jeg bare kan lide lidt. I matematik, som vel er et af mine yndlingsfag, snegler det frem. Vi laver ikke en skid. Vi for noget for, vi skal læse, og næste gang gennemgår vores lærer akkurat det samme. Så man behøver slet ikke at læse.

Jeg ved, at jeg ikke kan droppe ud, så derfor vil jeg spørge, om hvad man kan gøre for at blive mere skoleglad.

Svar #1
25. august 2005 af Jeg_Hader_Mandag (Slettet)

til fordel for...

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2005 af IBM (Slettet)

Tja, hvad har du lyst til at være, når du bliver stor? Renovationsarbejder eller astrofysiker?

Svar #3
25. august 2005 af Jeg_Hader_Mandag (Slettet)

Jef forstår din pointe, men tanken om at tilbringe yderligere 5 - 10 i uddannelsessystemet går mig syg.
Jeg vil gerne finde lykken, men er siden sidste nytår kommer i tvivl om hvorvidt lykken gennem penge og social status er optimal. Jeg er træt af at stræbe efter det perfekte. Det er ligesom om det perfekte, eller bare lykken i det mindste, er en snor, og hver gang jeg er lige ved at få fat i den, er der nogen elelr noget, der trækker den væk.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2005 af Mads123 (Slettet)

Hmm ved ikke om dette kan hjælpe, men de fag man er gode eller aktive i, plejer at være sjove. De fag man er gode eller aktive i, siger du sikkert så er de fag man er intresseret i. Kan huske en anden herinde sagde et eller andet med at man gør sig selv intresset i faget istedet for at man bare er det. Det prøvede jeg og hjælper mig faktisk lidt :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

"Jeg vil gerne finde lykken, men er siden sidste nytår kommer i tvivl om hvorvidt lykken gennem penge og social status er optimal."

Tja, det er vel heller ikke grunden til at tage en lang uddannelse og få et job. Med en studentereksamen eller tilsvarende åbner du klart for flest jobmuligheder - og dermed størst mulighed for at finde et job du finder interessant. Om der så er penge eller prestige i det kan være ret ligegyldigt, men hvis det er noget man kommer til at bruge +40 år af sit liv på, skulle det meget være spændende. Og med mindre du er meget sikker på, at du gerne vil være et eller andet som ikke stiller de store krav til uddannelse, lukker du af for en masse ved at droppe ud.

Svar #6
25. august 2005 af Jeg_Hader_Mandag (Slettet)

#4 Ja, det er også den strategi, jeg kører under i øjeblikket. Men det er rimelig trættende, når det bare er påtaget interesse, og jeg hader at virke falsk. Det er så stræbersk. Jeg prøver at virke interesseret i historie, og jeg rækker også hånden op og er aktiv i timerne, men det er så keeedeligt. Når jeg læser historie bliver jeg nødt til at læse det flere gange, for min øjne svæver bare over teksten, og når jeg når til et nyt afsnit opdager jeg, at jeg slet ikke har fattet noget af det.

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2005 af Mads123 (Slettet)

Så er du jo ikke blivet intresseret i det :)

Svar #8
25. august 2005 af Jeg_Hader_Mandag (Slettet)

#5 Jeg er ekstrem bange for at vælge forkert. Jeg har valgt gymnasiet, fordi det er alment dannende og mest omfavnende, så jeg ikke lukker nogle muligheder ude.
Jeg er bange for, at jeg skifter interesser i fremtiden. Selvom jeg godt kan lide mat, er jeg også okay til de fleste andre fag minus tysk, som jeg er mest usikker i. For et halvt år siden hadede jeg matematik, der var jeg mere til dansk, men nu virker alt så overfortolket og forkert i dansk. Vi har haft test i skolen, for at de skulle se hvor vi lå, og i mat lå jeg på en delt førsteplads, i grammatik lå jeg som den bedste. Det siger måske ikke så meget om mine evner, fordi det er forskelligt hvad man har lært i folkeskolen, og måske har jeg bare været heldig. Det gør mig bare endnu mere deprimeret, at jeg skal lære så meget, som jeg alligvel kommer til at glemme i fremtiden. Måsker er der en femtedel, der komemr til at sidde fast.
Hvis jeg skifter mening mht. interesse, bliver min studieretning dermed unyttig.
Jeg kan slet ikke forestille mig at vælge en videregående uddannelse, fordi jeg er så usikker på min interesse. Tanken om, at jeg skal tilbringe 40+ år med en ting er nærmest ulidelig. Jeg vil bare droppe det hele og rejse til Asien og bo i en bambushytte med pandabjørne, eller sådan noget.

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2005 af danielruhmann (Slettet)

Tag det roligt. Du har smagt på gymnasiet i lidt over 2 uger - det indebærer meget mere end end lektier og kedelige matematiklærere. Hjemmearbejdet er, hvad du gør det til. Hvis du fordyber dig nok i det, skal det nok fange din interesse. Hvis du sidder uforberedt i timerne, er det klart, at disse føles som evigheder. Som nævnt fra de andre, er gymnasiet en nøgle til ikke at skulle arbejde +40 år som renovationsarbejder - de tre år, du bil bruge på gym, vil under ingen omstændigheder være spildte. Uanset hvilket æble, du kommer til at bide i de næste par år, vil meget indlæring/undervisning kunne forekomme kedeligt.

Tag en snak med din studievejleder. Han/hun er sikkert langt mere kompetent til at give din en skub i den retning, der passer dig bedst.

Svar #10
25. august 2005 af Jeg_Hader_Mandag (Slettet)

#7 Nej, men jeg kan ikke blive mere interesseret, end jeg er nu. Jeg tror, at hvis man skal score virkelig gode karakterer, skal man vide en helt masse baggrundviden, og det har jeg simpelthen ikke tid til. Enten vil jeg have gode karakterer i alt, eller også vil jeg ikke gøre noget ud af noget som helst. Det kan godt virke mærkeligt, men sådan er livet.

Brugbart svar (1)

Svar #11
25. august 2005 af Ronoidd (Slettet)

Goddag..

Jeg kan give dig et råd, jeg ved ikke om det hjælper dig, men jeg vil lige "poste" det alligevel:

Jeg havde det næsten ligesom dig, jeg valgte Gymnasiet lige efter 9' klasse, og jeg fandt gymnasiet sjovt.. der var både fester, og en masse nye venner.. Da jeg ikke var dårlig i Folkeskolen, mente jeg, at jeg kunne gøre det samme som i folkeskolen, bare slappe den.. Men efter jul, ind så jeg at det var gået helt galt. jeg havde en snit på 6.9, og je overvejede meget hvad jeg skulle gøre.. Jeg går nu i 2.g, og klarer mig findt indtil videre... Jeg var glad for at jeg blev, da jeg på den måde stadig har 2 gode år endnu, men skal slide lidt mere lektier messigt, pga. min 1.g fejl..

Mit råd er: Prøv at blive i din klasse, du skal nok få 3 gode år, med en masse sjov, og en masse minder.. Du vil være glad for i sidste ende at du blev i gymnasiet.. Men husk! Hæng i, du må ikke "springe over hvor gærdet er lavest", så går det galt..

Hilsen
Ronoidd

Svar #12
25. august 2005 af Jeg_Hader_Mandag (Slettet)

#9 Jeg er ALTID forberedt. I hvert fald indtil videre. I matematik går det for langsomt frem. Dansk er en lang monolog. Historie er endnu værre. Fysik har vi haft en gang, fordi vores lærer har været syg. Den eneste gang jeg følte mig lidt glad, var efter en geografitime, hvor vi havde talt om miljøproblemer, og det var kun, fordi jeg talte om en hel masse, som de andre ikke vidste noget om.
Jeg tæller minutterne, og hver gang det ringer ud og jeg tager hjem, føler jeg mig lettet, men når jeg sidder i bussen, bliver jeg negativ igen, fordi jeg tænker over alle de ting, jeg skal lave, når jeg komemr hjem og hvor lidt det egentlig interesserer mig.
Jeg nægter at tale med min studievejleder, fordi det er alt for akavet at tale med en fremmed. For tre måneder siden blev jeg sendt til skolepsykologen, men jeg lukkede fuldstændig af.

Svar #13
25. august 2005 af Jeg_Hader_Mandag (Slettet)

#11 Jeg er ikke interesseret i overfladiske bekendtskaber, og jeg keder mig normalt til fester, så derfor undgår jeg dem for det meste. De virker helt forkert at opgejle en stemning, og jeg drikker ikke. Jeg regner med, at der er to potentielle bekendtskaber i min klasse, der måske er værd at stifte bekendtskab med, men det er så det.
Jeg kender ingen på mit gymnasium, og det tager mig 50 minutter til transport hver vej.
Bevidst valgte jeg et sted, hvor ingen kender mig og omvendt, fordi jeg hader fordomme. Det valg fortryder jeg lidt nu, fordi jeg har indset, hvor meget arbejde man egentlig skal lægge i at få en nogenlunde social status. Jeg mener, dem fra min folkesokel kendte mig og mine luner, og de respekterede mig til dels. Til gengæld var skolen ikke særlig god fagligt, og jeg kunne stort set ikke lide nogen af dem ud af 6 9. klasser. Vi kendte alle hinanden, stort set.
Gymnasiet er et forvirrende sted, og 1.g'ere og 2.g'ere bliver blandet sammen, ligesom 2.g'ere og 3.g'ere er det samme. Jeg har ingen faste holdepunkter, og alle ansigter er nye.
Jeg har intet imod min klasse, som virker fint nok fagligt. Jeg er ikke ude på at springe over, hvor gærdet er lavest.
Jeg er stadigvæk ambivalent mht. den faglige side. Nogle dage er jeg 100% oplagt og de dage kan jeg ikke slappe af, før jeg ved at mit gennemsnit er hjemme i mit karakterblad. Andre dage vil jeg bare bo i min lille bambushytte og lave ting, der interesserer mig oprigtigt.

"Life, loathe it or ignore it, you can't like it."

Brugbart svar (0)

Svar #14
25. august 2005 af Micc_86 (Slettet)

Interessant tråd :o

Tænkte blot på, hvad tror/mener du selv, at der muligvis skal til, for at du kan blive skoleglad igen?

Svar #15
25. august 2005 af Jeg_Hader_Mandag (Slettet)

#14 Ingen ide overhovedet. Måske et mijø, hvor alle var bedre end mig. SÅ ville jeg for alvor blive pissed og provokeret i dén grad.
Og hvorfor er det en interessant tråd?

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. august 2005 af Micc_86 (Slettet)

#15 Ok, hehe - skulle blot se, om du måske selv havde nogle ideer :)

Jah, ved faktisk ikke helt, hvorfor jeg synes tråden er interessant. Måske fordi at det er noget, som vi alle går gennem i større eller mindre grad. Selv er jeg dog ikke skoletræt, MEN det vil hvertfald være løgn, hvis jeg ikke sagde, at jeg (ligesom dig) også synes det er smadder depri at tænke på, at man skal bekymre sig om lektier efter 3-4 lektioner på gym. :/


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. august 2005 af TheKo (Slettet)

"jeg har indset, hvor meget arbejde man egentlig skal lægge i at få en nogenlunde social status"

"Social status" som du kalder det burde ikke være arbejde. Det burde være fornøjelse som netop kan lette din skoletræthed!

Du skriver at du ikke kune lide én eneste person ud af 6 9.-klasser... jeg tvivler stærkt på at der ud af ca. 100 elever ikke har været nogle som du ville kunne hygge dig sammen med. Her i livet (det er ihvertfald min filosofi ;)) må man være åben over for andre. Det nytter ikke noget at dømme folk på forhånd og ikke give dem en chance, sådan som de antyder når du snakker om "potentielle bekendtskaber" !

Jeg er selv en ret "forsigtig" person, men se positivt på tingene. Alle folk har gode sider, det handler bare om at finde dem...

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. august 2005 af timothy (Slettet)

#0 har det selv på præcis samme måde. Jeg er fuldstændig skoletræt, men jeg har da klaret det indtil videre og mangler kun et år. Det kan godt virke hårdt at skulle igennem tre år på gym, hvis det ikke interesserer en, men så må man bare bide i det sure æble. Tro mig du vil ikke fortryde det.
Jeg kan godt forstå du synes detr er kedeligt her i straten, men sådan er det alle steder, men det bliver sjovere senere.
Bare bliv ved med at være engageret så skal du nok blive glad nå du får dine karakterer.
Det er desuden heller ikke all på gym, der er festaber så allierer dig sammen med nogle af dem.
Mit råd er at du ikke skal opgive håbet, prøv at være lidt optimistisk og engageret så bliver det sjovere......tænk på at du kan bruge det til alt muligt bagefter..
undskyld stavefejl og manglende kommaer..jeg skal skynde mig...

Brugbart svar (0)

Svar #19
25. august 2005 af Ine86 (Slettet)

Wow. jeg tror jeg har fundet min tvilling.
Jeg vil også gerne bo i en bambushytte.
Anyway, nu går jeg i 3.g. Og jeg er stadig sådan som du selv beskriver dig, MEN, jeg er også meget andet nu. Og jeg sidder stadig nogle gange og tænker som du skriver. Og er nok en del af hvem jeg er. Jeg har det fint nok med skolen, og jeg kan også klare alle de personer jeg egentlig ikke bryder mig om. Og jeg har også kun et par venner som er til noget, men dog stadig ikke er helt venner, efter min mening. men fuck det.
Og aller helst ville jeg også have et skævt hus i en lille ukendt Italiensk by, og have en lille freaky forretning forneden i huset.. men jeg tror bare det er tanker (eller det er det jo), som man kan finde frem og glemme alt omkring én for en stund.
Ej jeg snakker nok for meget. Jeg siger dig bare "Jeg hader mandag", at du skal køre de 3 år igennem, med mindre du bliver millionær. Jeg kan ikke sikre dig at det bliver bedre, og at du vil elske fester, alle dine klassekammerater og de kedelige lærere.. jeg kan stadig ikke se det sjove i at drikke sig pløre fuld og tisse bag skolens buske. Så tag det lidt stille og roligt. Du mister ikke noget specielt ved det. Du lærer altid lige meget hvad.

Og hey.. overvej din evne til at formulere dig. Jeg tror umiddelbart du godt kan lide at udtrykke dig skrifteligt. : )

god aften...

Brugbart svar (0)

Svar #20
25. august 2005 af SomeOneMore (Slettet)

#0
Vil til at starte med også holde med de andre i, at du skal prøve at holde ud lidt endnu. se tiden an.

Men på den anden side... Det lyder til at du ikke intereserer dig for fagene.. nu ved jeg ikke hvad du har tænkt dig mht job senere i livet, men hvis alle fagene ikke på nogen måde interesere dig, er det måske et forkert valg at gå på gym.. der er jo mange muligheder inden for det danske uddannelsessystem. bare tag gymnasielle uddannelser; der er det alm gym som du går på nu, HTX og HHX, som alle giver samme adgangsmuligheder for videregående udd. Det er vel et spm om at vælge det der har ens interesse.

Jeg selv var skoletræt i folkeskolen ligesom dig. Det var grunden til at jeg valgte HHX. For at lave noget helt andet. De eneste fag der mindede om folkeskolen var sprogfag. (matematik til en hvis grad) Nu ved jeg godt at dette kan skabe en længere diskussion med Gymnasie elever, men det er ikke det jeg er ude på - på ingen måde. Dem jeg kender som går/gik på gym, fortalte ofte om det, og det lød i mine øre som for meget "folkeskole-agtig" (no offence :))

Kort sagt: måske er det et forkert valg fra din side; snak med studievejledere om dine interesser og muligheder. - og ikke mindst: kør det 1. år ud. Du får alligevel svært ved at starte andre steder midt på året. Så tag 1. med, og bedøm så til sommerferien, om gymnasiet ikke alligevel skulle være værd at fortsætte med

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 46 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.