Samfundsfag

Absolut fattigdom

15. maj 2012 af Foldager94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en der kan give mig en Definitionaf absoulut fattigdom?

Jeg ved det er når man ikke har råd til husly og de nødvendige fødevare der skal til og sådan noget. Men håbede på der var en der kunne give mig en Definition af det hvor der var lidt mere kød på og evt også fortælle hvor man oftest ser denne form for fattigdom

Med venlig hilsen

Foldager


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2012 af Pettson

"fattigdom, individers eller befolkningsgruppers mangel på resurser til at skaffe sig basale fornødenheder som mad, tøj og bolig i en så udpræget grad, at sundheden og hele eksistensen er truet. Det kaldes absolut fattigdom."

Læs selv hele artiklen om fattigdom i Den Store Danske : Gyldendals åbne encyklopædi.

I publikationen Fordeling af velfærd i Danmark : resultater og perspektiver fra Socialforskningsinstituttets forskning om velfærdsfordeling (af Jens Bonke & Martin D. Munk, Kbh., Socialforskningsinstituttet, 2002) står der (side 12):
"Der findes flere forskellige definitioner af fattigdom. De fattigdomsmål, der omtales her er de relative, absolutte og subjektive mål. Relativ fattigdom måles i forhold til den generelle indkomstfordeling, det vil sige at indkomsten er lavere end en fastsat fattigdomsgrænse, som fx kan være 50 pct. af den disponible midterste indkomst (medianindkomsten). Absolut fattigdom refererer til, om man er i stand til at skaffe sig den nødvendige mad, tøj på kroppen og en bolig. Endelig defineres subjektiv fattigdom, som ens egen oplevelse af husstandens økonomiske situation. En husstand er subjektivt fattig, hvis den ikke har en indkomst, der mindst svarer til, hvad den mener er nødvendigt, for at det lige netop kan løbe rundt økonomisk."


Skriv et svar til: Absolut fattigdom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.