Musik

Ligningsløsning

20. maj 2012 af inger91 (Slettet)

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med noget lignings løsning?

Jeg går altid død når der er et x på hver side af ligheds tegnet.

fx. 8x -2 = -9x - 4

8x-2 = -9x-4

8x-2+2 = -9x-4+2

8x = -9x-2

så forstår jeg ikke helt hvad man nu skal gøre for at isolere x'erne ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Læg 9x til på hver side og isoler så x.


Svar #2
20. maj 2012 af inger91 (Slettet)

8x-2 = -9x-4

8x-2+2 = -9x-4+2

8x = -9x-2

8x+9 = -9x-2+9

17x = -2

17x/17 = -2/17

x=-2/17

er det bare sådan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Der er et par tastefejl i linie 4, men resultatet er korrekt.


Svar #4
20. maj 2012 af inger91 (Slettet)

hvad skal der så stå i linje 4? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der skal stå

8x+9x = -9x-2+9x


Svar #6
20. maj 2012 af inger91 (Slettet)

Nårh ja, selvfølgelig.

Hvad så med den her ligning.

-5(x+4)+3(x-2)=1

-5x-20-3x-6= og skal jeg så gange med 5 eller 3 på den anden side af lighedstegnet?

eller hvordan gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ligningen er ikke korrekt reduceret. Man skal isolere led med x på den ene side og konstanter p9 den anden side.


Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.