Musik

Arrangement

06. marts 2022 af faxemanden1337 - Niveau: 8. klasse

Jeg skal besvare isse spørgsmål, men har ingen ide om hvad det betyder. Nogle er kan hjælpe mig?

Hvordan er jeres nummer arrangeret til jeres besætning (roller)?

Hvilke arrangementsmæssige greb har i benyttet jer af (reduktion, omarrangering af f.eks form, transportering osv)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2022 af hillstrøm

tja, det er jo lidt svært at vide, når vi ikke kender musikstykket og hvad i har gjort ved det - men det handler vel om, hvilke instrumenter i bruger og deres roller i nummeret -

"Tale om instrument- eller vokal-gruppers roller i nummeret. Der kan sættes fokus på solisten, den bærende basbund eller en lille vigtig figur. Det kan også fokuseres på spørgsmål som: Hvem synger/spiller hvornår? Hvornår er et instrument/stemme vigtig, i forgrunden, i baggrunden, skal give plads for andre?"

https://emu.dk/grundskole/musik-valgfag/inspiration-til-sammenspil

arrangere - "At bearbejde et musikstykke, så musikken kan udføres af en bestemt besætning (gruppe af musikere og/eller sangere), ofte en anden end den musikstykket oprindeligt er skrevet til. Betegnelsen bruges oftest, når der er tale om rytmisk musik. "

https://www.musikipedia.dk/leksikon/arrangere

reducere - "En ordning handler ofte om forenkling; du vil ofte se denne form for arrangement i begynderbøger. Nøglen kunne ændres til C for at holde alt i de større hvide taster på et klaver, eller akkorderne transponerede for at gøre det lettere at spille på en guitar eller muligt at spille på et fastnøgleinstrument, for eksempel. Andre forenklinger kan omfatte fjernelse af trillinger, reducere antallet af spillede toner (hvad enten det er ved at mindske tonefrekvensen eller akkordenes kompleksitet) osv."

https://musik.narkive.dk/Jb5QRJPe/hvad-gor-en-arrangor#

transportering - "Det er tilladt at transponere melodien. Nogle melodier er noteret i et forholdsvis dybt toneleje, som egner sig godt til fællessang, og man kan da med fordel transponere melodien lidt op for at give altstemmen bedre plads at udfolde sig på."

https://www.musikipedia.dk/vokalarrangement

omarrangering - "Herefter kan eleverne lytte til forskellige arrangementer af den udvalgte sang, og der kan laves en brainstorm i forhold til, hvordan de kan sætte deres eget præg på musikken. Skal der måske ændres i stemning, tempo, instrumenter, stilart, tilføjes ny tekst, akkorder eller stemmer?"

https://emu.dk/grundskole/musik-valgfag/inspiration-til-sammenspil


Skriv et svar til: Arrangement

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.