Samfundsfag

Arbejdsløshed

29. august 2005 af joks (Slettet)
Hej. det ville være lækkert, hvis nogle lige gad give mig nogle stikord... eller noget... syntes det er nogle mærkelige spørgsmål!... Kunne være rigtig lækkert!


A) Der ønskes en redegørelse for de væsentlige årsager til arbejdsløshed i Danmark.


B) Der ønskes en analyse af, hvorledes øget efterspørgsel påvirker inflationen og arbejdsløshedsantallet i Danmark – inddrag det økonomiske kredsløb.


C) Der ønskes en diskussion af fordele og ulemper ved høje mindste lønninger i forhold til at få flere ind på arbejdsmarked.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2005 af Moderatoren

#0

Du skulle selv gerne kunne svare på A

DU skal bare redegøre for hvad der står i de bilag du har fået udleveret..

Svar #2
29. august 2005 af joks (Slettet)

Hehe... jeg har ikke fået udleveret nogle bilag...

Men... tak for hjælpen:-)

Svar #3
29. august 2005 af joks (Slettet)

Hjæælp

Svar #4
29. august 2005 af joks (Slettet)

Hjæææææææææææææææææælp!

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2005 af Sinz (Slettet)

Rolig man. Her er min msn , så hjælper jeg dig .. : [email protected]

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2005 af Sinz (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2005 af Mathias (Slettet)

A) 1) Man gider ikke arbejde. 2) Udbuddet af arbejdskraft er mindre end efterspørgslen nogle steder.
3) Den høje min. løn (se 3)

B) Øget efterspørgsel > mindre arbejdsløshed = Større vækst. Flaskehalse kan opstå = lønstigninger. Der bliver frygt for inflation (ik nødvendigvis den vokser. Et godt eksempel på det er DK, hvor vi har haft lav rente og lav inflation samtidig med en rimelig pæn vækst.). Det er typisk at sætte renten op, hvis man frygter inflation.

C)Høj mindsteløn = Ringere konkurrenceevne. Større arbejdsløshed (fx er det grunden til at så mange mennesker uden udd. er arbejdsløse i dagens Danmark) +forværring af betalingsbalance. Det skyldes, at firmaerne flytter til udlandet, hvor lønningerne er lavere.

Der er næppe nogle økonomiske fordele af højere min. løn. Det skulle lige være, at danskerne får højere lønninger og dermed større råderum, hvilket gerne skulle øge efterspørgslen. Men det er jo næppe tilfældet da, varerne dermed også bliver dyrere. Så der er næppe nogle økonomiske fordele af min. løn

Der vil self. være en lønstigning for dem, der kun er 60 kr. værd i timen, og får 100 pga. min. lønnen. I længden vil det næppe give personen, der rent lønmæssigt bliver trukket op økonomiske fordele, da min. løn skaber større arbejdsløshed = flere udgifter til arbejdsløshedsunderstøttelse+ færre skatter indtægter. Dermed skal de min. lønnede, betale ekstra skat, og de vil se, at varerne de køber, som er produceret i Danmark er dyrere.

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2005 af haxaxa (Slettet)

det kunne vel tænkes at en fordel var at;
den økonomiske fordel ved at have en højmindsteløn var større end hvis man havde en lav mindsteløn. for medlemmerne altså

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2005 af Mathias (Slettet)

Haxaxa: Hvor kommer de ekstra penge fra, som medarbejderne skal have i løn?

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2005 af haxaxa (Slettet)

hvis fagforeningerne ikke mente, at det var deres medlemmers bedste´at have en høj mindsteløn, hvorfor så have den??

grunden må være at det er økonomisk mere lukrativt at dem der er i arbejde har en høj mindsteløn, i forhold til få med en lav mindsteløn.



Brugbart svar (0)

Svar #11
06. september 2005 af Mathias (Slettet)

Der er jo også for selve lønmodtagernes bedste at få en høj mindsteløn. Men på det makroøkonomiske område er det skadeligt for samfundet, det kan der ikke væren nogen tvivl om. Desuden anser jeg det også for moralsk forkasteligt at kræve mere end, hvad man er værd. Når jeg bliver 18 kan jeg altså få lønstigninger på 50%, selvom ens arbejdsindsats eller noget ikke bliver bedre. Det er sq noget mystisk noget.

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. september 2006 af amina74 (Slettet)

Kan I hjælpe mig?

Hvad er en fagforening samt hvilke opgaver den tager sig af?

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. september 2006 af amina74 (Slettet)

Og hvilke konsekvenser mangel på arbejdskraft kan give?

Skriv et svar til: Arbejdsløshed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.