Andre fag

Klagegrundlag.

03. juni 2012 af Kulka (Slettet)

Jeg var oppe i skriftlig engelsk forleden, og jeg maa erkende, at jeg er meget usikker paa hvorledes det er gaaet. Jeg behersker sproget og staar normalt godt, men til den skriftlige eksamen fik vi foerst lov til at skrive lidt over en halv time efter delproeve 2 er gaaet igang. Umiddelbart ser det ud til, at jeg har nogle smaa fejl i min delproeve to, og det er jo traels, da jeg foeler, jeg ikke har haft den tid, jeg skulle have haft, hvad angaar min skriveprocess. Jeg forventer ikke et 12-tal, men skulle gerne kunne ramme en 10'er... Sporgsmaalet er dog, om det her er klagegrundlag? Jeg spurgte selv en vagt, da jeg ikke forstod, vi skulle vente saa laenge paa, at samle opgaverne (de var mange vagter, saa kan ikke se, at vi skal "straffes" for at de ikke havde orden i deres sager?), og han sagde, han bakkede mig op og ville endda spoerge om vi maatte faa forlaenget tid, men det blev der ikke gjort noget ved.

 

Mvh.. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2012 af PrincessConsuelaBananahammock (Slettet)

Jeg ville helt klart mene, at du har et klagegrundlag. Det kan simpelthen ikke passe, at man ikke får al den tid der er afsat, til at besvare opgaven! Jeg ville helt klart klage over det hvis jeg var dig, for det lyder helt forkert i mine ører at skulle vente på at få sin opgave!


Svar #2
03. juni 2012 af Kulka (Slettet)

Saa jeg burde maaske allerede kontakte til min laerer? (vi maa bare heller ikke kontakte vores laerer under eksamensperioden, saa vidt jeg husker?) 

Jeg syntes ogsaa, det var helt hen i hampen! :) 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2012 af PrincessConsuelaBananahammock (Slettet)

Jeg synes helt sikkert, du skal kontakte din lærer! Det lyder simpelthen helt forkert at I skulle vente med at skrive... 


Svar #4
03. juni 2012 af Kulka (Slettet)

Mange tak for det hurtige svar. Jeg har i hvert fald sendt min laerer en e-mail. Saa maa vi se, hvad det vil resultere i... 


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. juni 2012 af PrincessConsuelaBananahammock (Slettet)

Jeg tror ihvertfald din lærer er ret sikker i, hvad du skal gøre herfra, når nu der er gået et eller andet galt til din eksamen! Så jeg håber, det ender godt for dig :)


Svar #6
05. juni 2012 af Kulka (Slettet)

Tak for det! :)

Maa erkende min laerer ikke har vaeret til megen hjaelp, men nu er jeg blevet bedt om at kontakte den eksamensansvarlige. Der er ingen tvivl om, jeg allerede nu kan fornemme, hvilken nederen proces det bliver... 


Brugbart svar (3)

Svar #7
05. juni 2012 af KemiskeKetty (Slettet)

Det er fint med den eksamensansvarlige, din lærer har intet at gøre med procedurerne under skriftlig eksamen eftersom hxn ikke må være i nærheden.

Jeg synes du skulle samle hele holdet til at skrive under på en skriftlig klage over forholdene. Det kan godt være at du kan lave et 12-tal alligevel, men der kan sagtens være andre, som kunne været gået fra 4 til 7 eller måske endnu længere hvis procedurerne er overholdt. I står stærkere hvis I samlet klager over procedurefejl allerede nu, inden I får karaktererne.

Måske har I en anden eksamen, hvor I samles?


Svar #8
05. juni 2012 af Kulka (Slettet)

Jeg ville oenske det var muligt. Men vi var ikke til eksamen som klasser, men som hold, saa jeg kender ikke saa mange. :/ Jeg vil lige se, hvad jeg kan goere. Du har fuldstaendig ret mht. at det kan hjaelpe andre lige saa meget. 

Jeg ser lige paa, hvad vedkommende vil svare, saa maa jeg lige tage kontakt til de to andre, jeg kender fra mit hold. 

Mange tak :) Jeg er glad for, i kan hjaelpe herinde og fik mig til at goere det allerede og ikke ventede til, at vi fik karakter. 


Brugbart svar (2)

Svar #9
05. juni 2012 af KemiskeKetty (Slettet)

En anden gang - hvis man har overskuddet (ved det er svært), men så skulle man samles udenfor og få det ned på papir med underskrifter og emails på alle dem der vil deltage. 

Og så kan én scanne det ind og sende det til alle dem som har deltaget i klagen.

Det er den bedste måde - for når du kommer alene, så står du langt svagere end hvis du havde 100 underskrifter på et stykke papir.


Svar #10
05. juni 2012 af Kulka (Slettet)

Bestemt. Helt enig. 

Jeg tror, jeg stolede for meget paa den eksamensvagt, jeg hev fat i og haabede paa, at de ville rette det op med en halv time ekstra, men jeg taenkte foerst over det, da jeg kom hjem fra eksamen og foelte det ikke kunne vaere fair eller acceptabelt for den sags skyld!

 


Brugbart svar (1)

Svar #11
05. juni 2012 af KemiskeKetty (Slettet)

Jeg har selv prøvet noget lignende, og tænkte også først for sent på det ... så jeg håber bare at du aldrig kommer ud for det igen - og at andre måske læser denne tråd og tænker over det, hvis de kommer i en lignende situation.

Man kan også bede eksamensvagten om at få en underskift på at de vil kontakte andre for at forsøge at få tiden forlænget... Selve eksamensvagten er "bare" en pensioneret lærer eller lignende og har som sådan ingen magt, men senere kan det jo være en fordel at man kan sige, at man ved at den eksamensansvarlige er blevet kontaktet og at de sad kravet overhørigt.

Det er bestemt ikke fordi jeg vil opfordre til klagementalitet eller brok over ligegyldigheder, men når der sker en eller anden uforklarlig fejl, så er der ingen der har interesse i, at der ikke kommer en ordentlig løsning på det efterfølgende.

 


Svar #12
05. juni 2012 af Kulka (Slettet)

Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lign. Desuden var der saa mange vagter (man ansaetter vel ikke mange uden grund) og alligevel havde de jo ikke styr paa det. Derfor har jeg virkelig svaert ved at forholde mig til det. Og det er virkelig svaert og goere noget kollektivt i det her tilfaelde, da vi er oppe som hold og ikke som klasser, og derfor kender vi ikke hinanden. 


Det er aergerligt, at du har proevet det. Hvordan fik i det ordnet/loest? Nok oplever folk, det skyldes smaafejl, men derfor boer man ogsaa acceptere de kommende klager, da det er folks fremtid, der staar paa spil.


Brugbart svar (1)

Svar #13
05. juni 2012 af KemiskeKetty (Slettet)

Ja præcis - min sag er fra universitetstiden, hvor de havde glemt at trykke en af opgaverne og meget sent opdagede en af de studerende at der på forsiden stod at der skulle være 6 opgaver, men vi havde kun fået 5. De fik den trykt og vi fik ca. 40 minutter til den sidste og det måtte vi acceptere - men det havde givet en masse uro og frustration rundt i lokalet, og vi fik aldrig klaget - så vi åd de betingelser. Man kan så sige, at vores underviser var den ene af dem der skulle rette sættet og han var selvfølgelig bekendt med problemet, så måske har de taget lidt højde for problemet ... men jeg ved det ikke. 

Nu ved jeg ikke hvad niveau du er på (gætter på, at du ikke er 11 år!? ;) ). Men det er da især problematisk hvis jeres sæt skal bedømmes af det nationale censorkorps, som ikke kender jeres præcise konditioner.


Svar #14
05. juni 2012 af Kulka (Slettet)

Saa haaber jeg da, at jeres underviser doemte ud fra de kaar, men det er bestemt ikke noget, man skal lade forbigaa til en anden omgang. For er det af stor betydning for en, bliver man noedt til at handle.

KILDEKRITIK ER ALTID ER GODT! :) Jeg har engelsk paa B-niveau. Det er netop det, jeg taenkte. De vil jo doemme os, som var det, vi havde alle de fire timer at skrive opgaven paa, men nu har jeg sendt en lang besked til den eksamensansvarlige, saa maa vi tage den derfra. Jeg har ogsaa snakket med en anden fra mit hold, og hun vil ogsaa klage. Hendes problem er endda vaerre, da hun er ordblind og skolen skulle have et program som skulle hjaelpe hende igennem det, og det fungerede ej heller. Amn, vi kan vist godt konstatere, det bare ikke var godtnok! :) (saa maa vi haabe de ogsaa vil indse det.)


Svar #15
06. juni 2012 af Kulka (Slettet)

Saa skete det. Jeg fik naturligvis en nederen tilbagemelding, som rummer af mund-til-mund argumenter... Selvfoelgelig erkende de intet, og han sagde, at den eksamensansvarlige paastod, der kun var tale om en MAKS forsinkelse paa 15 minutter. Stod det til mig, skulle en eksamensansvarlig, som ikke engang kan vaere aerlig og ved, der er elevers fremtid, der staar paa spil ikke vaere eksamensansvarlig! 


Svar #16
18. juli 2012 af Kulka (Slettet)

Klagesagen er lukket med en kommentar til skolens eksamensansvarlige om at gøre eksamensvagterne bedre rustede, da jeg alligevel fik 12. 


Brugbart svar (1)

Svar #17
18. juli 2012 af KemiskeKetty (Slettet)

Tak for opdateringen!

Tillykke med 12-tallet - men stadig ærgerligt, hvis andre har fået brugt dyrebar tid, som de skulle have brugt på opgaven - men bare ikke har haft overskud til at brokke sig. 

Håber mange læser denne tråd de næste år INDEN de går til skriftlig eksamen, så de er opmærksomme og måske ligefrem får skrevet det præcise forløb af forstyrrelser ned. Men det er sgu svært, når man sidder midt i en eksamen at forholde sig til procedurer!!

God sommer!


Svar #18
18. juli 2012 af Kulka (Slettet)

You are absolutely welcome :-)

Jeg er enig. Folk bliver nødt til at være opmærksomme på deres krav og rettigheder til eksaminer. Det kan ikke passe, at servicen ikke er i orden, når andres fremtid står på spil. 

God sommer til dig også! 


Skriv et svar til: Klagegrundlag.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.