Andre fag

Årskarakter - stx

10. juni 2012 af cathi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis man fx har fået 7 i samfundsfag c i årskarater og derefter fik man at vide at man skal op i samfundsfag. Ville kun eksamenskarakter gælde? eller er det begge to, altså års- og eksamenskarakter?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2012 af Louise132 (Slettet)

De vil begge to gælde.

Hvis du fx får 10 til eksamen, vil det svare til at du har fået gennemsnittet af de to tal. Altså:

(10+7)/2=8,5

Altså 8,5 (gældende ved 3 A-fag)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juni 2012 af Hijsa

Det er da kun eksamenskaraktereren der gælder ved c-fag? ik?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. juni 2012 af Wutever (Slettet)

Til svar 2:
Nej, både eksamenskarakteren og årskarakteren vægter med en på eksamensbeviset..  

Svar #4
10. juni 2012 af cathi (Slettet)

Tak for jeres svar

Til Lousie 

Hvis vi tager dit eksempel: 

- men der er også et andet fag som jeg skal afslutte i år fx billedkunst og jeg fx har fået 12 i årskarater:

hvordan regnes gennemsnittet så? 

1) samfundsfag (7+10)/2=8,5  

    billedkunst 12 

   gennemsnit (12 + 8,5)/2 = 10,25

       ELLER:

2) samfundsfag 7 og 10

    billedkunst 12 

    gennemsnit (12 + 10 + 7) / 3 = 9,6

regnes det på den ene eller på den anden måde? 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

Det udregnes efter princippet i eksempel 2 i #4.

Samfundsfag C-niveau:

Årskarakter med vægten 1 betyder, at hvis du har fået eksempelvis 7, er det 7·1 = 7, der vægter i dit gennemsnit. 

Mundtlig samfundsfagseksamen på C-niveau med vægten 1 betyder, at hvis du har fået eksempelvis 10, er det 10·1 = 10, der vægter i dit gennemsnit. 

Billedekunst C-niveau:

Årskarakter med vægten 1, betyder, at hvis du har fået eksempelvis 12, er det 12·1 = 12, der vægter i dit gennemsnit. 

Sammenlagt fås altså

12+10+7 = 29

, hvilket skal deles med 3, idet der er tre gældende karakterer, dvs.

29/3 = 9,666....7 ≈ 9,7

bliver dit gennemsnit så. 


Skriv et svar til: Årskarakter - stx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.