Generelt

Mobning og lærer

24. juni 2012 af asddsaf (Slettet)

Hvorfor griber lærere ikke ind når de ser mobning i fx folkeskolen mellem eleverne? 

Er det fordi de gerne ser at eleverne selv skal klare det - eller er det for ikke at være upopulær blandt de "seje" elever? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni 2012 af dandre11 (Slettet)

Jeg tror da bestemt også de griber ind.. Hvis de ved hvad der forgår..

Den sidste del om at blive upopilær, Tror jeg overhovdet ikke på. Tror ikke lære tænke så meget over om de er "seje" de er jo ikke børn mere.


Svar #2
24. juni 2012 af asddsaf (Slettet)

Jeg har selv oplevet at de ikke griber ind. 

Men dog ved jeg ikke om de vidste at der virkelig foregik mobning - eller om det var drilleri. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. juni 2012 af GreenIce123 (Slettet)

Hvis de ikke griber ind, er de efter min mening DÅRLIGE laerer.

Det nok som laerer bare SKAL, isaer i folkeskolen.


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. juni 2012 af 123434

0# Måske har du svært ved at sætte sig selv i respekt hos eleverne.

Hvad er begryndelsen for, at du spørger.


Svar #5
24. juni 2012 af asddsaf (Slettet)

#4 Jeg er ikke med på hvad du mener? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. juni 2012 af studerende07 (Slettet)

De griber ikke ind fordi de har nok i deres eget. Der er masser af mobning på arbejdspladsen på det danske arbejdsmarked generelt. Det er en ting.

En anden ting er, at de nok ved, at hvis de griber ind, og så går ud i pausen... så kan det at læreren forsvarede eleven bliv en ny mobningsårsag...

Så kan man blive stemplet som lærerens kæledække som altid får hjælp af beskyttelse af læreren... en stakkels svag sjæl som skal mobbes fordi personen søger trøst hos læreren fordi personen ikke har nogen venner (bliver det tolket som)...

Så er det da bedre at læreren generelt siger at alle skal lukke røven og koncentrere sig om undervisningen, i stedet for at sige "hov hov du, kan du så lade være med at tale grimt om Niels. Niels har faktisk fået 10 i den sidste prøve..."

Når læreren er gået...

Nååh... har du det Niels... hvor er du dygtig... Så skal du hjem til mor og fortælle om det var...? Så får du nok ros... haha eller en is... haha... (Niels er måske 15-16 år)

--

En anden teori, er at læreren er glad for at der er nogen der bliver mobbet i klassen, for så er fokuset på den svage elev frem for læreren selv. Jeg kender en lærer der blev mobbet, fordi klassen ikke selv havde nogen at mobbe i klassen... Det fik læreren til at tude som en tøs og forklade klassen. Senere stoppede han. (Mandlig lærer på ca 30)...

Så havde den lærer nok ønsket at eleverne selv havde fundet et offer i deres egne rækker, så de ikke gik efter ham... og så havde han self ikke stoppet dem... så havde han mulighed for at passe sit job uden at blive mobbet af eleverne i timerne. Kørt undervisningen. Lært dem det de skal læres og gået hjem. Altså - passet sit arbejde. Gjort det han bliver betalt for. Undervist eleverne.

--

En anden teori, at læreren måske gerne vil hjælpe, men ikke har overskud. Kendte en gang også en lærer der gerne ville stoppe alt det mobning der var i klassen... men eleverne var så barske at han ikke havde overskud til det... var totalt stresset... prøvede og prøvede... men han havde ikke gennemslagskraft... de barske elever hørte ikke efter og blev bare ved med at mobbe den stakkels pige... til sidst gav læreren op. Når klokken ringede skyndte han sig ud og lod eleverne passe sig selv...


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. juni 2012 af 123434

5#

Der skulle ikke stå du, men lærerne. Undskyld

Måske har lærerne svært ved at sætte sig selv i respekt hos eleverne.

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. juni 2012 af SuneChr

Mobning, under enhver gradbøjning, skal ikke finde sted og er ikke acceptabelt. Er man bekendt med, at opsejling til mobning finder sted, skal enhver ansvarlig voksen gribe ind. Undlader man at gribe ind eller ikke sikrer sig, at nogen griber ind, bør det sidestilles med tjenesteforsømmelse, uanset hvilken mobbepolitik skolen måtte have.  


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. juni 2012 af studerende07 (Slettet)

Ja, der er sikkert flere grunde, men det er lige dem jeg kan komme på. Der er sikkert også psykopatlæreren der synes at det er god underholdning, når elever mobber hinanden. "Gad vide, hvad der sker nu. Nej, hvor spændende. Bryder pigen sammen nu? Hvor mange kommer hen og trøster hende? Lad mig gætte. 2? 1? 0. Nå... så var det værre end jeg troede. Selv Katrine kom ikke. Katrine er gået over i den anden klike. Den stærke klike. Venindesvigt. Ja, en klassiker i den alder...

Kommer Dorte så mon i skole i morgen? Når nu mobningen har taget til og hendes x bedste veninde ikke forsvarer hende længere? Begår hun selvm... eller begynder at skære i sig selv? Nej, det gør hun nok ikke. Så langt har de ikke kørt hende ud. Eller har de? Mon dog...

Det er lidt ligesom naturlig coke for psyko læreren... Nu sker der endelig noget spændende på den ellers røv syge udkantsdanmarkskole på en typisk røv syg regnvåd mandag... Mennesket har brug for spænding... En slags kick... Og noget at snakke om med de andre lærere bagefter... (Se hvor dumme de er i forhold til os)


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. juni 2012 af studerende07 (Slettet)

Kom også lige til at tænke på, at der er en god film, der måske kan foklare dig tingene fra lærerens perspektiv. Så vil du forstå, hvorfor det er så svært for en lærer at gribe ind: http://www.youtube.com/watch?v=MT0L1U-Rdj4

Så er der også den her, har dog ikke set den selv, men den skulle også berøre emnet ret godt, der kan give dig svar på dit spørgsmål:

http://www.justinbieber.dk/nyheder/justin-anbefaler-film-om-mobning/


Svar #11
25. juni 2012 af asddsaf (Slettet)

#7 det kunne være. 

#8 jeg er helt enig med dig.. men jeg kan også følge #6 - han har nogle gode pointer. 

#10 - tror jeg vil se den film - tak for link. og du har nogle pointer med det du skriver, som jeg ikke selv havde tænkt på. 


Svar #12
25. juni 2012 af asddsaf (Slettet)

det er et svært emne. 


Brugbart svar (1)

Svar #13
25. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ifølge din profil er du 68 år og i gang med 1. år i folkeskolen. Hvordan passer du selv ind i spørgsmålets sammenhæng?


Svar #14
25. juni 2012 af asddsaf (Slettet)

jeg er færdig med folkeskolen og er i gang med universitet :-) 

men jeg kender nogle der går i folkeskolen/efterskolen - og nogle af dem har det svært i skolen. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. september 2014 af JensSvin (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #16
01. september 2014 af Metinundmartin (Slettet)

Mobningen af de dygtigste elever hænger også sammen med, at folkeskolerne over en bred kam fokuserer på de svageste elever, som får al mulig støtte, mens de begavede skal passe sig selv (eller spilde deres tid på at hjælpe dem, der hverken kan eller vil lære) og vente på, at de andre også har forstået stoffet. Det er okay at være svag, og det skal der "tages hånd om". De dygtigste elevers behov er til gengæld deres privatsag. De må selv se at finde nogle udfordringer efter skoletid, og de må selv finde ud af, hvordan de klarer sig igennem de 9 år uden at kede sig ihjel eller blive letargiske. På den måde er det de dygtigste, der bliver marginaliseret og dermed oplagte mobningsofre.

Sat på spidsen er det altså selve ånden på (og tanken bag) mange folkeskoler, der begunstiger mobningen af de dygtige, "nørdede" elever. Heldigvis findes der dog privatskoler (og sikkert også enkelte folkeskoler), hvor begavede elever ikke er til grin i 9 år.


Skriv et svar til: Mobning og lærer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.