Billedkunst

Interresseret i Design

16. juli 2012 af bummelumbumbum

Hej Studieportalen!

Mit navn er Benjamin, jeg er 12 år og interresseret i design, særligt industrielt design. Jeg har lånt et par bøger om design af min fætters kæreste, som går på designskolen (jeg tror det var i Kolding, hvis det har nogen betydning), og for hvert ord jeg læser, bliver jeg mere og mere interresset i design. Jeg vil gerne prøve mig med at designe "rigtige" produkter, men jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg kommer i gang med det. Så jeg ville gerne høre, hvad jeg kan gøre for at blive god til design?

Hvis det har nogen betydning, så er jeg vant til at lave digital kunst i Paint.net (2D bitmap) (der ikke er det samme som Microsoft´s Paint!) og Inkscape (2D vector), og så prøver jeg på at lære at bruge Blender (3D).

 

PS: Jeg vidste ikke om det her hører under Billedkunst eller Andre Fag, så jeg skrev det i begge.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. august 2012 af Maibrit Grøndal

Hej Benjamin

Spændende interesse, du har. Jeg læser selv "Designkultur og Økonomi" på Syddansk Universitet i Kolding, som dog er et mere teoretisk studie end din fætters kærestes studie, der er mere praktisk. Det vil sige, at jeg ikke arbejder med "rigtige" produkter, men derimod teorien bag design, både i en kulturel og historisk kontekst.

Design er jo ikke kun at skabe tilfældige ting, der enten løser et problem eller gør et eksisterende produkt bedre. Der ligger rigtig mange processer bag. Denne hjemmeside viser blandt andet nogle af disse processer: http://www.designprocessen.dk/idetilbrug/. Muligvis kan denne video også bruges: http://www.ddc.dk/article/designprocessen-fra-start-til-slut (jeg har dog ikke selv set den).

Jeg har i faget "Designanalyse" skrevet en opgave omkring Louise Chambells "Henslængt Klædeskab", hvor jeg blandt andet skulle karakterisere klædeskabets fysisk-æstetiske formudtryk og dertil relatere det til de valg, Campbell har truffet i designpricessen mht. materialer, produktionsforhold og funktion. Ligeledes skulle jeg diskutere hvordan Campbells beskrivelse af designprocessen kunne få indflydelse på den betydningsdannelse, som knytter sig til klædeskabet.

Opgaven tog udgangspunkt i følgende materiale: http://www.designprocessen.dk/idetilbrug/ide-og-inspiration/hensl%C3%A6ngt-kl%C3%A6deskab/

Jeg synes altid, at det spændende at kigge på andres design inden man skaber sit eget. Jeg er selv en fan af "Dansk Design/Danish Design", der jo ofte beskrives som funktionelle og minimalistiske artefakter. Her kunne bogen "Dansk Design" af Thomas Dickson være et bud.

Ligeledes kunne bogen "Design B" af Rikke Slot Kristensen m.fl., være en mulighed.

Ang. pratkisk design:
- Du kunne jo prøve at lave din egen stol i en miniudgave, herunder at tegne den (husk at gem dine skitser), lave en prototype osv. Som en udfordring kunne du jo også prøve at tænke bæredygtigt i hele din designproces.

 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. januar 2013 af 2g,eren (Slettet)

På STX kan du tage Design C (altså i 3.g)


Skriv et svar til: Interresseret i Design

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.