Studievalg og videregående studie

HTX, nej tak!

16. august 2012 af MrT93 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Ja, som overskriften henviser til, omhandler dette indlæg forkert valg af studieretning.

 

Jeg er en 18 år dreng/mand (snart 19). Er lige startet op på mit andet år på HTX. Jeg er igang med 'teknologi' linjen, hvor jeg er kørt rimelig fast (var allerede vildt træt af det efter de første 3-4 måneder.) Valgte dog (af stor fortrydelse idag), at forsætte året ud, da jeg havde en forhåbning om, at "heldet" en dag ville vende og jeg fik smilet frem igen.

Det første halve år (af 1. år) var et grundforløb, hvor vi ligesom skulle prøve at få en fornemmelse af de 4 forskellige studieretninger. Den eneste studieretning, som jeg virkelig kunne tænke mig på HTX er (var) teknologi-linjen, så det gad jeg slet ikke tvivle på! Jeg ventede bare på det første halve år var overstået.

- Det skal lige nævnes at den ENESTE grund til jeg valgte HTX fremfor alm. gym og handelsskolen var at jeg undgik tysk, da jeg troede man ikke kunne vælge spansk istedet for tysk, så man dermed var tvunget til at have tysk på både alm. gym og handelsskolen.

Efter det første halveår kom vi så endelig frem til linjerne. Endelig kunne jeg starte på teknologi linjen, som jeg længe havde ventet på. Men efter 2-3 måneder, kunne jeg hurtigt mærke at der var langt til sommerferien.

En masse fritimer og mange dage med kun 2-3 timer.

Derudover havde de også valgt at "gemme" teknologi, innovation og design timerne, til 2. år. Det kunne mærkes på teknologi timerne, som vi kun havde 2 af hver uge. Alt, alt og alt for lidt. Vi nåede aldrig rigtigt at komme igang med et produkt, inden vi skulle videre. Det gjorde at de teknologi timer blev til 'teknologi fri timer'. Da 1. år så var ved at være slut spurgte vores teknologi lærer, så hvad vi ville have i karakter. Så vi fik alle et overflødeligt 10-tal.

 

Ang. Det sociale ved denne linje, så får det maks. 1 ud af 10 stjerner.

Allerede fra dag 1 af, hvor vi startede i klasserne var der kliker. Da jeg er en af dem, som kommer til HTX uden nogle venner i klassen og egenligt generalt lige der hvor jeg går på htx, bliver jeg self. placeret blandt "resterne" og alle dem som kender hinanden gennem mindst 4-5 år er konstant sammen (Det gælder i gruppearbejde, fritimer og frikvarter osv.).

Festerne herude består af 120 drenge og 30 piger (hvor man godt kan fornemme at de fleste ikke er fest-typerne og mange forsætter i deres kliker til festerne), hvilket gør festerne pænt tamme.

 

- Jeg har en håndfuld uddannelser, som jeg virkelig synes lyder spændende og jeg gerne vil hører om det er muligt at tage dem på enten Teknisk skole eller HF:

1. Arkitekt

2. Produktudvikler

3. Journalist.

4. Møbel (eller lignende) designer.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2012 af MaibritG

Du kan ikke tage nogle af disse udannelser på hverken HF eller Teknisk skole. Men HF kan være en mulighed for at kunne imødekomme de specifikke adgangskrav og kravet om en gymnasiet baggrund.

Arkitekt
Det er en bachelor+kandidat-uddannelse, som tages på universitetet. Her er de specfikke adgangskrav for studiet:

For at blive optaget på bacheloruddannelsen til arkitekt skal du have en studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere teknisk eksamen (htx), højere handelseksamen (hhx), eux eller en tilsvarende udenlandsk eller international eksamen.

Ligeledes kræver hhv. Kunstakademiets Arkitektskole og Arkitektskolen Aarhus et gennemsnit på 10,2 og 9,7

Kilde: http://www.ug.dk/uddannelser/kunstneriskeuddannelser/arkitekturkunstogdesign/arkitekt.aspx

 

Produktudvikler

Det kunne f.eks. være en bachelor i produktudvikling og innovation (civilingeniør). 

For at blive optaget på bacheloruddannelsen i produktudvikling og innovation skal du have en studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere teknisk eksamen (htx), højere handelseksamen (hhx), eux, adgangseksamen til ingeniøruddannelserne eller en tilsvarende udenlandsk eller international eksamen.

Kilde: http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/tekniskvidenskabeligebacheloruddannelser/civilingenioeruddannelser/produktudvikling_og_innovation.aspx

Specifikke adgangskrav er dansk A, engelsk B, matematik A og fysik B samt enten kemi C eller bioteknologi A. Alle fag skal være bestået.

Søger du ind på den engelsksprogede uddannelse, så er der ikke krav om dansk på A-niveau.

 

Journalist:

http://www.ug.dk/uddannelser/professionsbacheloruddannelser/sprogogformidlingsuddannelser/journalist.aspx (kræver en optagelsprøve) eller http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/humanistiskebacheloruddannelser/oevrigehumaniora/journalistik.aspx (kræver en gymnasial baggrund hvor de specifikke adgangskrav er: dansk A, engelsk B samt enten historie B, idehistorie B eller samtidshistorie B. Desuden skal du have yderligere et sprog på A-niveau, dog kun B-niveau, hvis der er tale om et fortsættersprog. Ligeledes skal optagelsesprøven bestås).

 

Designer (herunder møbeldesigner):

http://www.ug.dk/uddannelser/kunstneriskeuddannelser/arkitekturkunstogdesign/designer.aspx. Kræver en gymnasial baggrund og en bestået optagelsesprøve.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: HTX, nej tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.