Samfundsfag

statskundskab!

23. september 2003 af X-Terminator (Slettet)
hey..
da jeg ved ,at mange her interesserer sig for samf., vil jeg spørge om i kender lidt om statskundskab på uni..??
er det nemt at komme ind?
og hvad man kan gøre efter gym. hvis man ikke lige fik det høje snit det kræver??

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2003 af krelle (Slettet)

Såvidt jeg ved er det rimeligt svært at komme ind i kbh. ved ikke lige hvad de andre kræver. For et par år siden var kvotienten vist 9,8. I år var den såvidt jeg ved lavere.

Du kan ringe ind til fakultetet/universitetet hvis du gerne vil vide mere om hvad der giver point i forhold til kvote-2. Men mht. kvote-2 så skal du nok skynde dig. de skærer jo kraftigt i det. jeg ved at på medicin bliver andelen af ansøgere fra kvote-2 sat ned til det halve.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2003 af Kaare (Slettet)

Sidst jeg tjekkede lå kvotienterne på 9,1 i Århus og på 9,5 i København så det er rimelig krævende - det er pt det femte mest karakterkrævende fag i Århus. At karakterkravene er højere i København er nok primært et udtryk for at det er derovre politikken ligesom "ligger". Hvis man er politisk aktiv er det ideelt at bo i hovedstadsområdet ligesom det er langt lettere at få relevante studiejobs og praktikaftaler. Men rent fagligt er det statskundskab i Århus der er prestigestudiet. Det er det ældste staskundskabsstudium i Danmark og det fik for ca. et år siden pladsen som det bedste ikke engelsksprogede europæiske statskundsskabsinstitut i en stor undersøgelse af publikationerne fra de forskellige universiteter. Studiet blev nummer fem alt i alt i Europa og så vidt jeg husker nummer 40 på verdensplan. Til sammenligning lå staskundskab i København på plads nummer ethundrede og et eller andet. Jeg ved ikke nøjagtig hvad der er en god ide hvis man vil vinde sig ind på en kvote 2 men det er nok rigtigt at det bedste er at spørge sig for. Men én måde er i hvert fald nok at vise sin motivation ved for eksempel at gennemføre et år på økonomistudiet eller et andet hårdt teknisk fag som samtidig er relevant - statistik ville sikekrt også være virkelig imponerende. Jeg kender en der kom ind gennem økonomi på den måde.

Svar #3
26. september 2003 af X-Terminator (Slettet)

Tak for jeres svar..

men ved i noget, om hvordan systemet med POINTS fungerer ? Hvor er meget svarer 1 point i karakter?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg vil gerne have hjælp til at løse ligningen

13,8+16sin(0,16x) = 0

for 0

Hvis jeg regner på det, så får jeg at x = -6,501, men x er jo større end nul. På lommeregneren kan jeg se at løsningen er

x = 26,136137

men hvordan beregner jeg dette?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2003 af SP anonym (Slettet)

Hovsa - forkert forum. Sorry

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2003 af krelle (Slettet)

Det kan du vist se i den bog du får udleveret i 3.g. "Uddanelses og erhvervsvalget" hedder den vist. Der står hvordan karakterene bliver vægtet, og hvor mange point de forskellige ting giver.

Skriv et svar til: statskundskab!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.