Samfundsfag

Økonomi

04. september 2012 af Supermannn1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey allesammen :) 

 

Jeg sidder med et par spørgsmål som jeg har lidt svært ar svare på :/ Så søger lidt hjælp :) 

Hvilken rolle pengeinstitutter (den finansielle sektor) spiller for det økonomiske kredsløb? En kort beskrivelse :) ? 

 

Samt:

3. Forklar kort (5-10 linjer per stk.) hvad der sker i det økonomiske kredsløb ved de 3 følgende scenarier:

a. Nationalbanken sænker renten (diskontoen)

- Hvis nationalbanken sænker renten betyder det mulighed for billigere lån for befolkningen i Danmark, da det mennesket ganske enkelt vil sidde billigere for sit/sine lån?. Det kan betyde vi køber nyt hus eller vælger at betale en håndværker for at pifte huset op. Det må jo sætte gang i væksten da håndværkerne f.eks. har noget at lave. Samt det kan være der er overskud på husholdningen til køb af andre produkter en virksomhed kan tilbyde og det skaber såldes også en omsætning for firmaet ? 

 

Er dette en korrekt antagelse ? 

b. Økonomisk krise i udlandet medfører faldende eksport.

Den danske eksport vil selvfølgelig være faldende i en økonomisk krisetid, da udlandet generelt og dets fimaer holder mere på pengene. ???? Hvad kan tilføjes   ? 

 

 

c. Den offentlige sektor (stat, regioner & kommuner) fyrer offentligt ansatte

Hvis den offentlige sektor har en stor fyrings rundte, stiger arbejdsløsheden forholdsvis meget? Den offentligesektor får en større indtjening med der må være besparet områder væk, som ikke længere kan varetages af det offentlige og derfor må det private overtage disse arbejdsopgaver. 

Lyder det fornuftigt ? 

 

Kunne godt bruge lidt hjæp :) på forhånd tak ! :) 

 

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. september 2012 af stenskov (Slettet)

Hej Ulven94

Husk at få tingene omkring det globale system, og måden hvorpå de sorte penge der bliver vaskede hvide indgår i systemet. 

Venlige Hilsner 

Sten Skovgaard


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. september 2012 af ramme2 (Slettet)

1   Renten på realkreditobligationer afhænger i høj grad af markedet, men nationalbanken kan også påvirke denne ved at hæve eller sænke sænke renten.     Lavere udlånsrente i bankerne, giver også mulighed for billigere forbrugslån. Det vil få det private forbrug til at stige. Det vil igen generere flere arbejdspladser og arbejdsløsheden vil falde. Det medfører at skatteindtægterne vil stige og statens udgifter til understøttelse vil falde. 

2 Økonomisk krise i udlandet vil få det udenlandske forbrug til at falde og eftersom den danske eksport levere varer til udenlandske forbrugere, vil de naturligvis blive påvirket. Indenlandsk betyder det mindre produktion, flere arbejdsløse, færre skatteindtægter. Desuden påvirker det betalingsbalancen negativt, når eksporten falder.

3  OK 


Svar #3
06. september 2012 af Supermannn1 (Slettet)

Mange tak for hjælpen ! :)  Hjalp mig meget ! 


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. september 2012 af Walras

Bankerne har ikke gavn af, at nationalbanken sænker diskontoen. Den kan de ikke låne til. Diskontoen er en signalrente. Foliorenten og indskudsbevisrenten er mere relevante.


Skriv et svar til: Økonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.