Historie

DHO om borgerkrigene slesvig.

23. september 2012 af kikiwj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og skal igang med min kildeanalyse.. Meen jeg er itvivl om hvordan jeg skal gøre. Nogen der har en analysemodel eller noget lign.? Evt. forslag til hvordan man skriver en god opgave..

her er arbejdspørgsmålene :)

 

Analysere kilderne med henblik på at svare følgende spørgsmål: Hvorfor tabte Danmark i 1864? Og hvorfor blev Slesvig og Holsten afstået? Var det general de Mezas skyld?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. september 2012 af DrNielsen

Histories metode har til formål at blotlægge et hændelsesforløb så neutralt som muligt. I historie bruger man årsagsforklaringer og andre ting til netop dette. Kildekritikken har til formål at finde ud af, om en kilde kan bruges til netop at forklare en hændelse. Du skal derfor undersøge hvad der ligger 'bag'. Om kilden har været oplysende, eller brugt til eksempelvis propaganda, herunder hvem afsenderen er. Du skal derudover undersøge hvor mange led kilden har været igennem, og hvordan den er blevet overleveret. Kig på denne side :-) :

http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&sqi=2&ved=0CDkQFjAE&url=http%3A%2F%2Fhj-gym.dk%2Ffileadmin%2Ffiler%2FFagenes_filer%2FHistorie%2FHistorie_og_historisk_metode.doc&ei=u6JgUOa9Acao4gSC5ID4DQ&usg=AFQjCNF3_35r4YcNUaU90wKyxq534qzY7w&sig2=nYqa7JV-cmhzugWsc2G1cg


Svar #2
30. september 2012 af kikiwj (Slettet)

tusind tak Jeppe. det er også lige præcis det jeg har valgt at gøre. Den skal afleveres imorgen, så håber det er lykkes for mig


Skriv et svar til: DHO om borgerkrigene slesvig.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.