Erhvervsret

Erstatningsret

30. september 2012 af Arzarh (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg har en opgave som jeg er lidt i tvivl om.

Det omhandler OT, som skulle have lavet noget havearbejde af LH til 60 kr, i timen. LH bliver forinden skadet, og sygemeldt, og kan derfor ikke udføre opgaven. Nu skal OT have en gartner til at udføre opgaven til 210 kr. i timen. Kan hun kræve erstatning af OT?

Jeg synes jo det ville virke underligt hvis hun kan, men er ikke sikker, da LH jo misligholder en aftale?

 

Håber nogle kan Hjælpe.

 

Mvh Jens.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2012 af 1mitstudie (Slettet)

der er for lidt oplysninger til at spørgsmålet kan besvares..

kom LH til skade under udførelsen af den konkrete opgave.

Var LH i ansættelses forhold til OT.

117 andre spørsmål.

Til slut. Hvis tilgengæld at LH har lavet en kontrakt med OT om udførelse af opgaven så kan det modsatte muligvis være gældende, at LH har en erstatnings pligt over for OT, idet opgaven ikke bliver udført.


Svar #2
30. september 2012 af Arzarh (Slettet)

Jeg kan godt se det er lidt tyndt, og at jeg har lavet en lille fejl til sidst, der skal stå, kan OT kræve erstatning af LH for de ekstra omkostninger hun får til den nye gartner?

Og du har misforstået det, da LH kommer til skade inden han skal udføre opgaven for OT, og derved ikke kan lave det, og hun så bestiller en anden tildet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2012 af christian1 (Slettet)

Som nævnt er der ganske få oplysninger at arbejde med, men ud fra hvad du har skrevet må det selvfølgelig først vurderes i forhold til parternes indgåede aftale. Står der noget i aftalen i forbindelse med opstået sygdom? Er der nogle betingelser m.m?
Såfremt der er tale om et muligt erstatningsansvar er det dernæst påkrævet at vurdere om der er tale om et økonomisk tab, hvilket jo kan lægges til grund, idet LH har haft nogle ekstra omkostninger ifbm. ansættelsen af en ny gartner. 
Er der et ansættelsesforhold imellem dem? - Da er DL 3-19-2 nok aktuel. 
Såfremt dette ikke er tilfældet ville jeg nok vurdere det ud fra en almindelig culpa betragtning, og derefter gennemgå de erstatningsretlige betingelser: Kausalitet, adækvans, mulig ansvarsfrihedsgrung, lempelse pga. egen skyld m.v. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2013 af carolineclement (Slettet)

Hej. 

Jeg vil meget gerne se din opgave hvis det er muligt, da jeg selv er igang med en lignende opgave og ikke ved hvordan jeg skal stille den op. 

Det ville være en kæmpe hjælp.


Skriv et svar til: Erstatningsret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.