Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP Israel/Pælestina konflikten

08. oktober 2012 af nollamusen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej mennesker. jeg har netop valgt mit emne til den kommende SRP, og valget er faldet på Israel pælestina konflikten. til at belyse emnet har jeg valgt historie og samfundsfag. I historie vil jeg selvfølgelig komme ind på årsagerne til konflikten, mens jeg er rimelig lost hvad angår den samfundsfaglige del. jeg håber at der er nogen derude der er godt inde i konflikten og dermed kan give nogle imputs til hvad der kunne være spændende at problematisere i forhold til samfundsfag. Det må meget gerne tage afsæt i situationen i dag (måske det storpolitiske magtspil som konflikten har udviklet sig til kunne være interessant??). Jeg ville blive meget glad hvis der er nogen der har nogle gode ideer i relation til emnet! :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2012 af OnceUponATime

Hvad med, hvordan det påvirkede folk samfundsvidenskabeligt?

Blandt andet, at mange pælestinenser er flygtet fra deres eget hjemland, til nogen aldeles fremmede lande, fordi de er blevet truet ved livet af isralitterne, der fik stytte af Amerika.

Du kan også se på det politisk.

Hvilken rolle Amerika havde? Hvordan USA så sig den mulighed, og slet og ret mente, at de havde retten til at belønne jøderne/isralitterne med Pælestina. Hvordan Israel nu styrer store aktier i Amerika, og Amerika nærmest afhænger af Israel. Hvordan Israel pludselig vokser sig størrer og størrer og ikke blot beholder den del de fik "tildelt" af Amerika, men selv arbejder sig efter størrer områder, og hvordan pælestinenserne er blevet truet ved livet, hvis ikke de forlader deres hjem til fordel for isralitterne, så isralitterne kan bebo dem. Pælestinenserne måtte tilgengæld forlade deres hjem, mad, senge og penge og flytte ud i telte i ørknen.

Der er masser af måder at bruge samfundsfag på. Du kan se på det videnskabeligt, og du kan også se på det humanistisk, socialt og politisk.

Håber det nogenlunde hjalp! :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. oktober 2012 af Gulle17 (Slettet)

Jeg tænker, at stormagternes rolle (Sovjet og især USA) kunne vel være spændende og dermed inddrage teorier og begreber fra international politik :-) Men ved ikke om du kan få den passet ind? :p


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2012 af Gulle17 (Slettet)

Sorry, min computer havde ikke vist at der var skrevet på denne tråd, men det var noget i retning af det som OnceUponATime har skrevet :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. oktober 2012 af -snigeren- (Slettet)

Og undersøge om en 2 stats løsning overhovede kan løse problemet eller om Jøde staten (besættelses magten) skal udslettes for at der kan blive fred?


Svar #5
22. oktober 2012 af nollamusen (Slettet)

Tak for svarene, meget brugbare!

Skriv et svar til: SRP Israel/Pælestina konflikten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.