Samfundsfag
Realvækst...
24. september 2005 af
Marco (Slettet)
Jeg sidder og kigger på nogle tabeller over Polens økonomiske situation. Jeg ved godt, at realvæksten er hvor inflationen er trukket fra.
Men fx. er den årlige realvækst i BNP (procent) i 97 = 6,8% 99 = 4,1% 01 = 1,1%. Jeg bliver så spurgt:"Hvad skyldes tilbagegangen"?. Men der er jo ingen tilbagegang, når væksten stadig er positiv? Hvordan skal man læse væksttal?
Men fx. er den årlige realvækst i BNP (procent) i 97 = 6,8% 99 = 4,1% 01 = 1,1%. Jeg bliver så spurgt:"Hvad skyldes tilbagegangen"?. Men der er jo ingen tilbagegang, når væksten stadig er positiv? Hvordan skal man læse væksttal?
Svar #1
24. september 2005 af Peden (Slettet)
Jeg ved ikke ret meget om det du spørger om, men kan komme med en kommentar. Man regner det for givet at der er vækst i samfund nu om stunder. Når man taler om tilbagegang menes der et fald i hastigheden på væksten.
Svar #2
24. september 2005 af erdos (Slettet)
Ja, Peden er over i noget af det rigtige. Du kan vel se, at der er fald i vækstraten. I økonomisk terminologi er 2% ofte en "grænse". 2% anses som den gennemsnitlige årlige stigning i prisindekset på lang sigt (inflation) i moderne vestlige økonomier. Af den grund anses BNP-vækst (ikke realvækst) under 2% for økonomisk tilbagegang og ligeledes øk. fremgang, når væksten er over.
Håber, at det kan bruges, jeg uddyber gerne.
Cheers,
Kasper
Håber, at det kan bruges, jeg uddyber gerne.
Cheers,
Kasper
Skriv et svar til: Realvækst...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
